REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Trys britai pasiekė ilgiausios pasaulyje kelionės taksi rekordą 20 metų senumo juodu taksi automobiliu, kurį jie pavadino „Hana“ (Hannah), apvažiavę aplink pasaulį. Penktadienį trijulė sugrįžo į Kovent Gardeną (Covetn Garden) Londone po to, kai iš viso nuvažiavo 69 tūkst. kilometrų, skelbia šalies žiniasklaidos priemonės

REKLAMA
REKLAMA

23 metų Polas Arčeris (Paul Archer) iš Glosteršyro (Gloucestershire) grafystės, 27 metų Džonas Elisonas (Johno Ellison) iš Lydso (Leeds) ir 23 metų Ly Pernelis (Leigh Purnell( iš Stafordšyro (Staffordshire) grafystės savo kelionę pradėjo prieš 15 mėnesių. Savo kelionės metu jie aplankė keturis žemynus ir 50 šalių.

REKLAMA

Trys viename universitete studijuojantys vyrukai taip pat pasiekė aukščiausios kelionės taksi automobiliu rekordą, nes su „Hana“ pakilo iki Everesto kalno papėdės. Kelionės metu rekordininkai taip pat buvo areštuoti Maskvoje ir net sulaikyti Irano slaptosios policijos. Vėliau P. Arčeris buvo išsiųstas iš šalies dėl tariamo šnipinėjimo. Pasienyje su Moldova jie buvo įstrigę dėl netinkamų vizų, tačiau galiausiai viskas išsisprendė, nes vieno iš vyrukų mama pažinojo Moldovos prezidentą.

Polas, Džonas ir Ly teigia, kad jei būtų tekę už visą kelionę mokėti pagal taksi tarifą, jiems būtų tekę atseikėti beveik 80 tūkst. svarų sterlingų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų