REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Leonelis Messi – ne tik genialus žaidėjas, triskart „Auksinio kamuolio“ laimėtojas ir olimpinis čempionas su Argentinos rinktine. Jo vardas tapo pasauline marke, aplink jį sukasi milijoninis verslas, kuriuo užsiima futbolininko šeima, sukūrusi kompaniją „Leo Messi Management“, rašo vedomosti.ru.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip rašo rusų žurnalistas, kad interviu su L. Messi data buvo keletą kartų keičiama. Argentinietis daugiamilijoniniais konktraktais susijęs su sambiomis kompanijomis – „Adidas“, „Audemars Piguet“, „Dolce & Gabbana“, Argentinos rinktinės ir „Barcelona“ rėmėjais, todėl viską suderinti užtrunka.

REKLAMA

Barselonoje susirinkę žurnalistai iš Europos, Azijos ir Lotynų Amerikos buvo informuoti, kad individualių interviu L. Messi neduos, tad visiems teko tenkintis bendrais klausimais.

Šis L. Messi sezonas buvo fantastiškas – rekordinis 72 įvarčių skaičius (50 – Ispanijos pirmenybėse) oficialiose rungtynėse. Tai reiškia, kad jis vidutiniškai per mačą pelnė 1,24 įvarčio. Pritrenkiantis rezultatyvumas futbolo pasaulyje.

Nuostabu, kad „Barcelona“ turėjo nuryti pralaimėjimo kartėlį dviejuose svarbiausiuose turnyruose – Ispanijos čempionate čempionų titulą užleido Madrido „Real“ ekipai, o UEFA čempionų lygos pusfinalyje pralaimėjo Londono „Chelsea“ futbolininkams. Atsakomojoje dvikovoje Leo nesugebėjo realizuoti 11 m baudinio.

REKLAMA
REKLAMA

„Tai buvo siaubinga. Buvau nepaprastai nepatenkintas savimi, – pasakojo L. Messi. – Viskas buvo mano rankose ir kojose, tačiau nesugebėjau pelnyti to įvarčio. Komanda buvo pasirengusi žengti į finalą, bet jo nepasiekė. Tai buvo itin sudėtingas momentas man. Tačiau tai jau praeityje, reikia galvoti apie ateitį.“

Toks futbolininko optimizmas – ne parodomasis. Futbol aikštėje Leo ne dirba, o žaidžia ir suteikia malonumą 99 tūkst. žiūrovų „Camp Nou“ stadione ir milijonams prie televizorių ekranų. Bendravimas su L. Messi teikia ne menkesnį malonumą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Asmeniniame gyvenime L. Messi toks, koks aikštėje – pasitikintis savimi, nepaisant milijonų ir šlovės nevirtęs snobu. Jis nuoširdžiai domisi pašnekovu ir absoliučiai pozityvus. „Kas sunkiau – duoti interviu ar treniruotis? Žinoma duoti interviu“, – juokiasi „Barcelona“ žvaigždė.

Kalba, kad dar būdamas ikimokyklinio amžiaus Leo aiškiai skyrėsi nuo savo bendraamžių žaisdamas futbolą. Šešerių metų jis puikiai valdė kamuolį, sugebėdavo įveikti keturis ar penkis varžovus ir, nepaisant daugybės spyrių į kojas, pelnydavo įvarčius.

REKLAMA

Aštuonerių metų būsimai žvaigždei buvo diagnuozata augimą stabdanti liga, gydymą netrukus organizuoti ėmėsi „Barcelona“, o 2000 metais Leo su šeima persikėlė iš Argentinos į Katalinijos sostinę. Pasakojoma, kad klubo direktoriui 13 metų berniukas per peržiūrą padarė tokį įspūdį, kad jis iš karto pasirašė kontraktą – ant servetėlės, kuri buvo po ranka. L. Messi pateko į garsiąją „Barcelona“ futbolo akademiją.

„Iš pradžių Barselonoje buvo labai sunku, nes viskas man buvo nauja, - prisimena futbolininkas. – Draugai liko Argentinoje. Tačiau kai perpratau vietos gyvenimo papročius, tapo lengviau. Man labai padėjo jauni žaidėjai iš viso pasaulio, su kuriais kartu mokiausi.“

REKLAMA

Futbolo mokykla padėjo jam suformuoti ne tik žaidimo įgūdžius, bet ir asmenybę. Šeima seka paskui L. Messi visur. Duodant interviu šalia sėdėjo Leo dėdė ir brolis.

„Jei man duotų dar kartą pasirinkti, būčiau padaręs viską taip pat, - pridūrė L. Messi, turėdamas galvoje savo persikėlimą į Ispaniją. – Šiandien mėgaujuosi tuo, ką darau, savo gyvenimu. Stengiuosi būti kaip visi: einu į parduotuves, kiną, restoranus, leidžiu laiką su šeima – man tai svarbiausia. Žmonės Barselonoje leidžia man tai ir nesikiša į asmeninį gyvenimą.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kaip jam sekasi gyventi normalų gyvenimą – žmogui, kuris 24 metų futbole pasiekė beveik viską: trofėjai, individualūs prizai, daugiamilijoniniai kontraktai... Ar jis jaučia spaudimą, kad yra pavyzdys milijonams sirgalių? Ką galėtų rekomenduoti jauniems žaidėjams, susiduriantiems su šlovės ir pinigų našta?

„Spaudimo nejaučiu, atvirkščiai – didžiuojuosi, kad galiu būti pavyzdys jauniems žmonėms, sirgaliams ir žaidėjams, - sakė L. Messi. – Esu, kas esu ir gyvenu taip, kaip man patinka. Tai lengva, svarbiausia būti savimi. Man tik 24 metai. Manau, kad esu kiek per jaunas duoti patarimus kitiems žmonėms.“

REKLAMA

Rusų žurnalisto klausimas: „Žurnalas „Time“ įtraukė jus į 100 įtakingiausių pasaulio žmonių sąrašą. Kokį geriausią komplimentą išgirdote?“ L. Messi šypsosi ir susimąsto: „Garsūs treneriai ir žaidėjai sakė man komplimentus ir tai buvo malonu. Kai tavo profesijos garsenybės tave giria – tai geriausias komplimentas.“

Po to futbolininkas pridūrė: „Visuomet tikėjau ir tikiu, kad geriausia – ateityje. Gyvenimas jau davė man daug – ką pasiekiau, šeima, mane supantys žmonės. Tačiau man dar reikia daug ko išmokti ir pasiekti. Turiu kur tobulėti.“

TAIP PAT SKAITYKITE:

Mėgstamiausias L. Messi stilius: sportbačiai, džinsai ir marškinėliai

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų