REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dėl senkančių išteklių Omanas bent jau kol kas nežada suskystintų gamtinių dujų į Lietuvą eksporto, sakė Lietuvoje viešinčios Omano delegacijos Užsienio reikalų ministerijos generalinis sekretorius Sayyidas Badras bin Hamadas bin Hamoudas Al Busaidis.

REKLAMA
REKLAMA

„Turbūt mes tikimės, kad tai galėsime padaryti ateityje. Šiuo metu, žiūrint iš Omano pozicijos, energetinių išteklių negalima eksportuoti, jie yra visiškai išsekę. Mes esame optimistai, kad ateityje užtiksime naujų. Ir jeigu galimybės augs, eksportuosime į Lietuvą (...), tačiau šiuo metu neturime jokios galimybės tai padaryti“, - žurnalistams Užsienio reikalų ministerijoje komentavo svečias.

REKLAMA

Lietuva dėl dujų tiekimo į planuojamą statyti SGD terminalą derasi su Kataru. Galimybę suskystintas dujas tiekti į Klaipėdos suskystintų gamtinių dujų terminalą svarsto ir Norvegijos naftos ir dujų kompanija „Statoil“.

Planuojama, kad SGD terminalas turi būti įrengtas ir pradėtas naudoti iki 2014 metų gruodžio.

Skaičiuojama, kad SGD pirmaisiais metais galėtų importuoti iki 1 mlrd. kubinių metrų dujų per metus.

Įrengus SGD terminalą Lietuva turės alternatyvų gamtinių dujų tiekimo šaltinį, kuris užtikrins tiekimo saugumą ir patikimumą. „Klaipėdos nafta“ yra atlikusi poveikio aplinkai vertinimą, parengusi ir patvirtinusi terminalo plėtros planą. Jau patvirtinta, kad terminalui plaukiojančią saugyklą su dujinimo įrenginiu statys Norvegijos bendrovė „Hoegh LNG“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų