REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien prekyboje pasirodė bilietai į vieno laukiamiausių šio pavasario filmų mūsų šalyje „Mes už... Lietuvą!“ (rež. Andrius Lekavičius) nacionalinę premjerą, kuri įvyks jau gegužės 31-ąją. Pirmoji juosta apie Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės užkulisius bus pradėta rodyti vienu metu visuose didžiųjų Lietuvos miestų kino teatruose.

REKLAMA
REKLAMA

Patriotiškai nusiteikę filmo kūrėjai kviečia į premjerą atvykti lyg į krepšinio areną – pasipuošus nacionalinę rinktinę palaikančia atributika.

REKLAMA

Filmo režisieriaus Andrius Lekavičiaus teigimu, „Mes už... Lietuvą!“ – nestandartinis, pramoginis ir emocijų kupinas filmas apie mūsų šalies vyrų krepšinio rinktinės gyvenimą.

„Filme žiūrovai išvys unikalius kadrus iš užkulisių: rūbinės, autobuso ir procedūrinio kambario. Tų vietų, kur jokia kamera paprastai nepatenka. Juostoje beveik nėra skiriama dėmesio rezultatams, rungtynėms ir statistikai. Todėl labai norime, kad ir „Mes už... Lietuvą!“ nacionalinė premjera visoje Lietuvoje būtų nestandartinė – sportiška ir patriotiška. Bandydami šią idėją paversti realybe, į premjerinį seansą kino teatruose krepšinio sirgalius kviečiame atvykti kaip į krepšinio areną – su rinktinės marškinėliais, trispalvėmis ar į rankas paėmus net ir būgną“, – ragina filmo režisierius.

REKLAMA
REKLAMA

A. Lekavičius įsitikinęs, kad sporte tarp pergalės ir pralaimėjimo nėra didelio skirtumo – skiriasi tik tai, kaip tave vertina aplinkinis pasaulis.

Jam pritaria ir vienas iš filmo herojų, Lietuvos krepšinio rinktinės kandidatas Mantas Kalnietis. Jis neabejoja, kad filmas bus įdomus, o žmonės pamatys savotišką realybės šou.

„Nors dar nemačiau filmo, bet neabejoju, kad sirgaliai filme pamatys, kaip mes leidžiame laiką, kaip ruošiamės rungtynėms rūbinėje ir būname susikaupę ar kai keliaujame autobusu ir būname atsipalaidavę. Pamatys, koks iš tiesų yra mūsų gyvenimas rinktinėje“, – sako M. Kalnietis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Filmo režisierius Andrius Lekavičius viliasi, kad ateidami į šį filmą lietuviai parodys, jog tiki savo rinktine ir jos sėkme atrankoje į Londono olimpiadą. „O vėliau, žinoma, ir olimpinėse žaidynėse“, – lūkesčiais dalijasi režisierius.

Pirmojo filmo apie Lietuvos krepšinio rinktinės užkulisius „Mes už... Lietuvą!“ premjera didžiųjų Lietuvos miestų kino teatruose jau nuo gegužės 31 dienos.

TAIP PAT SKAITYKITE:

J. Valančiūnas apie filmą „Mes už... Lietuvą!“: svarbu, kad nuogų nerodytų

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų