REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Lietuvos dviračių treko žvaigždė 29 metų Simona Krupeckaitė kitos savaitės viduryje treniruočių stovykla Klaipėdoje pradeda pasirengimą Londono olimpiadai.

REKLAMA
REKLAMA

Iš Lietuvos delegacijos viena realiausių pretendenčių į žaidinių medalius penktadienį Vilniuje pratęsė bendradarbiavimą su rėmėja „Alfa Romeo“ atstove Lietuvoje „Autobrava“. Sportininkei įteiktas specialiai paruoštas vardinis baltas „Alfa Romeo Giulietta“ automobilis.

REKLAMA

Iki šiol ji važinėjo su universalu „Alfa Romeo 159 Sportwagon“, kurį „Autobrava“ jai įteikė bendradarbiavimo pradžioje, 2009 metais.

Gavusi raktelius ir papozavusi fotografams S. Krupeckaitė pasakojo, kad neketina traukti į aukštikalnes, kur paprastai ruošiasi sportininkai. „Kiek kartų bandėme, grįžtu iš aukštikalnių pavargusi, todėl paprašiau trenerio, kad nevažiuotume. Visas pasirengimas vyks Lietuvoje“, – teigė trenerio ir vyro Dimitrijaus Leopoldo auklėtinė.

REKLAMA
REKLAMA

„Apskritai noriu pasiruošimą etapą praleisti kuo ramiau. Paskutiniai startai rodo, kad esu psichologiškai stipri. Komercinės varžybos neduos didesnės koncentracijos į save, jėgą ir techniką“, – teigė ji.

– Į ką daugiau keipsite dėmesio pasiruošimo procese?

– Tai, kad buvau diskvalifikuota pasaulio čempionate, stengsiuosi atkreipti daugiau dėmesio į techniką, kad kuo gražiau sėdėčiau ant dviračio, neliesčiau varžovų ir manęs nebaustų. Nenoriu daugiau blaškytis į šonus. Beliko finišo tiesioji. Sau keliu tikslą ir ramiai dirbu savo darbą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Gal jau teko išmėginti naują Australijoje pirktą dviratį?

– Naujo dviračio dar nėra – renkamos jo detalės. Lietuvoje nėra jų, tenka užsisakinėti. Šiandien siunta turėtų atvykti iš Japonijos ir Italijos.

– Ar nusprendėte, kokiu dviračiu Londone važiuosite – senuoju ar nauju?

– Geresniu. Jie bus labai panašūs. Naujas šiek tiek lengvesnis ir greitesnis. Pagal važiavimo smagumą jie – identiški. Reikėtų numesti apie pusę kilogramo. Juokingai skamba, kai dabartinis dviratis sveria 7,3 kg, o leistina norma – 6,8 kg. Pamėginsime priartėti prie maksimalaus leistino svorio. Važiuojant svarbios tos sekundės dalelės, tai pusė kilogramo yra daug.

REKLAMA

– Papildomas svoris šiek tiek stabdo?

– Per varžybas gal nesijaučia, o per treniruotes – taip.

– Spėsite iki olimpiados išmėginti ir priprasti prie naujo dviračio?

– Treke dar nesitreniruojame, bet kai grįšime po treniruočių stovyklos, manau jis jau bus surinktas. D. Leopoldas – dviračių surinkimo maniakas, tai per pora dienų jį paruoš, o išmėginti užteks pusės valandos.

– Kokia kaina naujojo dviračio su detalėmis?

– Sunku atsakyti, nes neturiu tokios informacijos. Vien ratų rinkinys kainuoja apie 5000 eurų. Galbūt į šį klausimą nelabai galiu atsakyti, nes pati nepirkau.

REKLAMA

– Mitybą taip pat mėginsite sureguliuoti?

– Kad „numesčiau“ pusę kilogramo? (juokiasi). Yra tokia užduotis, pačiai šiek tiek „numesti“. Didelių paslapčių, kaip maitintis, neturiu. Aišku laikausi kažkokių mitybos įpročių, kad svoris neaugtų.

– Ko nėra jūsų šaldytuve?

– Net nežinau. Šiaip parduotuvėse man labiausiai trūksta daržovių pasirinkimo. Italijoje vien salotų 5–6 rūšys. Valgau mėsą, salotas, žuvį. Gal pyragų nėra, nes jų niekas neiškepa...

– Kada ketinate vykti į Londono olimpiadą?

– Skrisime liepos 30 dieną, tiesiai į startą. Nėra ko ten adaptuotis. Trekas yra trekas. Sėdėti ir jaudintis žiūrint, kaip varžovės treniruojasi, nėra tikslo. Pabūsime Lietuvoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Renkate informaciją apie varžoves?

– Galiu kalbėti apie save. Visiškai nesidomiu. Galbūt reikėtų bendrauti su tais žmonėmis, bet to nedarome.

– Pats pasirengimas bus kitoks prieš olimpiadą?

– Viską planuoja treneris. Visada sakau, kai ketveri metai iš eilės stovime ant prizininkų pakylos, reiškia, kad sistema teisinga. Ji paslanki, tačiau kažką keisti nėra prasmės. Viskas atidirbta.

Simona Krupeckaitė (nuotr. SCANPIX)Simona Krupeckaitė (nuotr. SCANPIX)

– Kas labiau jaudinasi – jūs ar treneris?

– Niekas. Aišku, atsakomybė didesnė vyrui, nes jis bus kaltas, jei blogai suvažiuosiu (juokiasi). Jei sportininkas laimi, tai laimi visi, o jei ne – tai kaltas treneris. Dima labai jaudindavosi anksčiau, tačiau dabar matyt atsirado pasitikėjimas savimi, trenerio darbu. Nusiraminome. Olimpiadai ruošiasi visi, todėl kaip Dievas duos, taip bus. Negaliu pasakyti, kad būsiu visa galva aukščiau už kitus. Aišku, norisi stovėti ant prizininkų pakylos, bet apie tai galvoja visi.

REKLAMA

– Kurioms rungtims skirsite daugiau dėmesio?

– Pirma rungtis man bus keirinas. Galbūt jį labiau akcentuosiu, nes jis labiau man patinka. Čia lengviau, nes kontroliuoti grupę galima lengviau nei vieną žmogų. Čia daugiau galimybių. Sprinte – mažiau loterijos, jis labiau nuspėjamas.

– Komandinis sprintas atkrito, gal tai bus privalumas?

– Olimpiadoje visos stipriausios sportininkės pirmą dieną važiuos komandiniame sprinte, tai galima galvoti, kad jos pavargs, o aš ilsėsiuosi, bet tai tik savęs apgaudinėjimas. Gal jos kaip tik bus dar stipresnės.

REKLAMA

S. Krupeckaitė su sidabro medaliu (nuotr. Elta)S. Krupeckaitė su sidabro medaliu (nuotr. Elta)

– Australė Anna Meares per pasaulio čempionatą pagerino jūsų 200 m sprinto lenktynių planetos rekordą 0,011 sek. Ar tai sudrumstė jūsų ramybę?

– Aišku. Ji dabar viena greičiausių pasaulyje, bet išlaikyti tokią sportinę formą iki žaidynių jai bus sudėtinga. Jeigu iškelčiau sau tikslą pagerinti pasaulio rekordą, tai būtų realu, bet nematau tam reikalo. Tai gaunasi savaime, kai suvoki, kad gali. Specialiai to siekti nėra tikslo.

– Kas iš pasaulio čempionato labiausiai įstrigo?

– Kad diskvalifikavo ir nedavė pakovoti dėl aukso. Nuoskaudos nėra, bet paskatinimas ir spyris į šikną, kad daugiau treniruočiausi ir daugiau taip neatsitiktų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

TIK FAKTAI

Pasaulio čempionate Australijoje S. Krupeckaitė laimėjo sprinto rungties sidabrą. Finale ji kovėsi su 31 metų brite Victoria Pendleton. Pirmą važiavimą Simona pralaimėjo, o antrąjį laimėjo. Tačiau vėliau už taisyklių pažeidimą finišo sprinte Lietuvos dviratininkei buvo įskaitytas pralaimėjimas.

TAIP PAT SKAITYKITE:

S. Krupeckaitė apie olimpiadą: galime kovoti dėl aukso

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų