REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kuomet automobilyje yra vaikai, jie mėgina paspausti visus mygtukus, atidaro langus ir kiekvieną interjero apdailos plyšį užpildo kelią laukan radusiais apvirškintais priešpiečiais. Taigi ar galima rasti geresnį būdą išmėginti naujo šeimyninio modelio salono ilgaamžiškumą, nei palikti jį įžūlių beždžionių būrio malonei.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip tik tokį metodą nusprendė pasirinkti Korėjos automobilių gamintojas „Hyundai“, kurio specialistai panoro išsiaiškinti, kaip naujasis jų hečbekas i30 atlaikytų daugybės smalsių protų, lanksčių pirštų ir kibių delnų paliktų žymių išbandymą. Nekalbant apie tai, kad šie gyvūnai niekada nebuvo mokyti „daryti ant puoduko“. Vieną šio bandomojo važiavimo akimirką ant automobilio sėdynių šokinėjo ir aukštyn-žemyn per panoraminį stoglangį karstėsi maždaug 40 babuinų.

REKLAMA

Babuinai prieš „Hyundai i30“ (nuotr. iš vaizdo įrašo)Babuinai prieš „Hyundai i30“ (nuotr. iš vaizdo įrašo)

Tiesa sakant, nors Knowsley safari parko Merseisaide beždžionėms automobilių niokojimas nėra naujiena, jos yra labai protingos. Anot Dailymail.co.uk pranešimų, šį eksperimentą įkvėpė kito puikaus proto, Wayne'o Rooney pavyzdys. Praėjusiais metais futbolininkas lankėsi šiame parke, o jo 345 tūkst. litų vertės „Audi“ buvo kaip reikiant apgadinta.

„Hyundai“ hečbekas babuinų būriui be priežiūros buvo paliktas dešimčiai valandų. Kelios dešimtys beždžionių užėmė savo vietas, vos tik automobilis buvo paliktas jų žiniai. Rezultatas, kaip ir galima prognozuoti, ne itin estetiškas – keletas įbrėžimų, daugybė dėmių, nulupta užkandžiu palaikyta durų sandarinimo guma, taip pat dantų žymės ant vairo. Visgi valytuvai, rankenėlės liko savo vietoje, taip pat nenuimti buvo ir valstybiniai numeriai.

Kaip atrodo bandomasis važiavimas, kai jo imasi būrys babuinų, galite pažiūrėti patys:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų