REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Penktadienį Seimą  pasiekė Visagino atominės elektrinės (AE ) verslo plano bei Suskystintųjų gamtinių dujų terminalo verslo plano dokumentai. Į II-uosius  Seimo rūmus 12 valandą  atvežti 143 segtuvai, kuriuose susegtas kiekvienam Seimo nariui paruoštas dokumentų, susijusių su strateginiais energetikos projektais, paketas.

REKLAMA
REKLAMA

Dokumentus  Seimo vicepirmininkui Erikui Tamašauskui perdavė Visagino atominės elektrinės (VAE) Išorinių reikalų direktorius Sigitas Baltuška.

REKLAMA

Kaip jau skelbta anksčiau, vadinamajam energetinių projektų dokumentų paketui, reglamentuojančiam strateginių energetikos projektų įgyvendinimą, vyriausybė pritarė trečiadienį. Gegužės 9 d.  posėdyje pritarta Visagino AE statybos koncesijos sutarties su „Hitachi“, Suskystintų gamtinių dujų (SGD) terminalo ir Elektros energetikos sistemos integracijos į Europos elektros energetikos sistemas įstatymų projektams.

Dabar siūlomų įstatymų ir juos lydinčių dokumentų paketą svarstys Seimas. Vyriausybė tikisi, kad parlamentarai spės dėl jų apsispręsti dar iki birželio pabaigos. Vienu iš svarbiausių parlamentui pateiktų dokumentų vadinamas įstatymas dėl koncesijos sutarties dėl Visagino AE statybos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų