REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

VMFD „Žalgiris“ vyriausiasis treneris Damiras Petravičius teigiamai vertina savo auklėtinių pasirodymą pirmajame A lygos rate ir LFF taurėje.

REKLAMA
REKLAMA

Neseniai pasibaigus pirmajam A lygos ratui bei artėjant LFF taurės finalui Vilniaus miesto futbolo draugijos „Žalgiris“ vyriausiasis treneris Damiras Petravičius analizavo savo auklėtinių ir kitų Lietuvos komandų žaidimą, išskyrė pagrindinius skirtumus tarp Kroatijos ir Lietuvos aukščiausių futbolo lygų. Strategas oficialiai klubo interneto svetainei taip pat papasakojo apie savo adaptacijos procesą mūsų šalyje.

REKLAMA

- Kaip vertinate komandos pasirodymą pirmajame „General Financing A lygos“ rate bei LFF taurėje?

- Ekipos pasirodymą pirmajame „General Financing A lygos“ rate ir LFF taurėje vertinu teigiamai. A lygoje taškus praradome tik du kart, o taurės varžybose pasiekėme finalą. Tai neblogas rezultatas. Vertinant atskiras rungtynes, kaip neigiamą rezultatą, išskirčiau tik pralaimėtą dvikovą Panevėžio „Ekranui“. Tame susitikime žaidėme tikrai prastai ir pergalės nenusipelnėme, tačiau rungtynių pabaigoje perėmėme iniciatyvą ir susikūrėme progų. Norėjome išplėšti bent lygiąsias, bet nepavyko. Rungtynės su „Šiaulių“ komanda taškus taip pat praradome, tačiau tų rungtynių baigtį vertinu teigiamai, nes po praleistų įvarčių atsitiesėme ir du kartus išlyginome rezultatą. Kituose susitikimuose žaidėme tai geriau, tai blogiau, bet pergales pasiekėme. Džiaugiuosi, jog pastaruoju metu mūsų sportinė forma vis gerėja.

REKLAMA
REKLAMA

- Ar antrojo rato pradžioje užimama antra vieta turnyrinėje lentelėje yra dėsningas rezultatas?

- Manau, kad taip. Stengiamės kiekvienose rungtynėse ir dažniausiai iškovojame pergales. LFF taurės pirmose pusfinalio rungtynėse Marijampolės komandai mes pirmieji įmušėme įvartį ir laimėjome. Atsakomojoje dvikovoje viskas buvo priešingai. „Ekranui“ pralaimėjome tokiu pačiu scenarijumi.

- Kuo Kroatijos aukščiausia futbolo lyga pranašesnė už Lietuvos?

- Manau, kad viskuo. Kroatijoje žaidžia labai aukšto lygio žaidėjai, kurie vidutinius Lietuvos futbolininkus pranoksta tiek fizinėmis, tiek techninėmis galimybėmis. Kaip jau minėjau anksčiau, Kroatijos futbolo lygį atitinka tik geriausi Lietuvoje rungtyniaujantys žaidėjai. Bendras futbolo lygis Lietuvoje yra pakankamai aukštas, tad nei jūs, nei kitos šalys neturėtų manyti, jog „General Financing A lyga“ yra prasta.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

- Ar jau pripratote gyventi Lietuvoje?

- Taip, dabar viskas šaunu. Pripratau prie vietinių žmonių bei klimato, tačiau čia atvykus viskas nebuvo taip paprasta, kaip gali pasirodyti. Per savo karjerą esu dirbęs arba žaidęs įvairiose pasaulio šalyse ir miestuose, bet kaskart atvykęs į naują vietą susiduriu su vienokiais ar kitokiais sunkumais. Lietuvoje blogiausiai buvau pasiruošęs siaučiantiems šalčiams. Su savimi neturėjau nei pakankamai šiltų rūbų nei, nei avalynės. Psichologiškai tokiam atšiauriam klimatui taip pat nebuvau pasiruošęs. Atsimenu kai prabudęs žiemos rytais pažiūrėdavau pro langą ir pamatydavau vietinius žmones šiltai apsimuturiavusius nuo galvos iki kojų. Nuo to laiko prabėgo jau penki mėnesiai. Dabar džiaugiuosi šiltu oru ir jaučiuosi daug geriau. Aklimatizacijos ir adaptacijos procesas baigėsi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų