REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Noriai  su žiniasklaidos priemonėmis bendraujanti ir apie institucijų galutinį veiksmų suderinimą raportuojanti antstolė Sonata Vaicekauskienė atsisako informuoti  D. Kedžio dukters globėją Neringą Venckienę apie planuojamos mažametės perdavimo L. Stankūnaitei operacijos datą.

REKLAMA
REKLAMA

Gegužės 11 dieną globojanti mergaitę Kauno teisėja elektroniniu paštu ir telefonu kreipėsi į antstolę S.Vaicekauskienę, prašydama suteikti informaciją apie mažametės paėmimo-perdavimo konkrečią datą ir laiką, tačiau antstolė atsisakė pateikti prašomą informaciją.

REKLAMA

Su tokiu pat prašymu N. Venckienė oficialiai kreipėsi į Kauno miesto savivaldybės administraciją Vaiko teisių apsaugos skyrių.

Iš viešosios informacijos tapo žinoma, kad jau suderinti visų institucijų veiksmai ir neva pasirengta mano globojamos brolio dukters paėmimo iš dabartinės jos gyvenamosios vietos ir perdavimo biologinei motinai Laimutei Stankūnaitei tvarka. Aš, būdama mažametės globėja, turiu teisę žinoti mano globojamos mažametės paėmimo-perdavimo konkrečią datą ir laiką. Ši informacija nuo manęs negali būti slepiama. Nežinau nei vieno įstatymo ar kito norminio akto, kuris leistų neinformuoti globėjo, su kuriuo vaikas gyvena, apie vaiko paėmimą-perdavimą, rašoma kreipmesi.

Kadangi teismo sprendimą vykdanti antstolė atsisakė suteikti informaciją ir žinodama, kad Vaiko teisių apsaugos tarnybos turi būti informuotos apie mergaitės paėmimą–perdavimą, N. Venckienė tikisi Vaiko teisių apsaugos tarnybos darbuotojų supratingumo ir prašo informuoti apie globojamos mažametės paėmimo-perdavimo konkrečią datą ir laiką.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų