REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vakar su Baltijos šalių oro apsaugą perėmusiais lenkais susitikę policijos vadovai džiaugėsi, jog jų misija vyksta labai geru laiku, kai artimiausiais mėnesiais mieste nugriaudės nemažai švenčių. Kaip viena iš tokių paminėtos ir Joninės.

Tikimybė sutikti neblaivų lenkų karį prie vairo nėra didelė. Taip apie misiją Šiauliuose atliekančius karius mano Šiaulių pareigūnai. Nepaisant padarytos išvados, vakar pareigūnai lenkų karius įspėjo, ko labiausiai reikėtų saugotis mieste.

„Kadangi kariai yra išsinuomoję ne vieną automobilį ir jais važinėja po šalį, jiems buvo priminta, kad leistinas alkoholio kiekis vairuojantiesiems Lietuvoje yra 0,4 promilės. Tačiau kadangi Lenkijoje šis leistinas rodmuo yra mažesnis – 0,2 promilės, tai tikimybė sutikti neblaivų lenkų karį prie vairo nėra didelė", - apie susitikimą su Lenkijos kontingento delegacija atsiliepia Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovai.

REKLAMA
REKLAMA

Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Egidijus Lapinskas svečius įspėjo, kad reikėtų pasisaugoti vagysčių iš automobilių ir akcentavo, kad vertingų daiktų automobiliuose nederėtų palikti. Apie pavojingiausias Šiaulių miesto vietas komisarui pasakoti nereikėjo – lenkų kariai apie jas jau buvo spėję išgirsti anksčiau.

Artimiausiu metu išretėjusias patrulių gretas gali trumpam papildyti lenkų kariai - aptarta galimybė surengti Šiaulių policijos ir Lenkijos karo policijos pareigūnų bendrą patruliavimą, kurio metu lietuviai supažindintų lenkų karo policijos atstovus su naktiniu miesto gyvenimu. Pačius karius laisvalaikiu miesto kavinėse ir baruose kontroliuos civiliais rūbais vilkintys lenkų karo policijos patruliai.

Asta VOLKOVAITĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų