REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Oficialią Steve Jobso biografiją lietuvių kalba jau galima skaityti ir elektroniniu formatu. Knygos e-versiją galima įsigyti didžiausiame pasaulio interneto knygyne „Amazon.com“ bei naudojantis kompanijos „Apple“ programa iTunes. Tai pirmasis atvejis, kai knyga lietuvių kalba prekiaujama šiose elektroninėse parduotuvėse.

REKLAMA
REKLAMA

Penktadienį  JAV kino teatruose pasirodo dokumentinis filmas „Steve Jobs: The lost interview“, kuriame Steve Jobsas pasakoja apie savo karjerą ir jos iššūkius bei ateities vizijas. Interviu buvo nufilmuotas dar 1995 metais, keletas kadrų buvo panaudoti to meto televizijos laidose, tačiau vėliau ji pasimetė archyvuose ir iki šiol buvo laikoma dingusia.

REKLAMA

Knygų mėgėjai, besidomintys naujausiomis technologijomis, vienintelę oficialią Walterio Isaacsono parašytą verslininko Steve Jobso biografiją gali skaityti ne tik popieriniu formatu, bet ir pritaikyti ją savo mėgstamiausiam prietaisui – elektroninių knygų skaityklei, išmaniajam telefonui, planšetiniam ar įprastam kompiuteriui. Iki šiol tokių elektroninių knygų lietuvių kalba nei Amazon.com, nei iTunes įsigyti nebuvo galima.

REKLAMA
REKLAMA

Vienintelė oficiali Steve Jobso biografija parašyta remiantis daugiau nei 40 interviu su pačiu verslininku, jo šeimos nariais, draugais, darbuotojais bei konkurentais. Prieštaringai vertinamas verslininkas, grumdamasis su sunkia onkologine liga, į knygos turinį nesikišo – pats išrinko tik savo nuotrauką biografijos viršeliui.

Knyga pasirodė jau po verslininko mirties, 2011-tųjų spalio pabaigoje. Prireikė mažiau nei mėnesio, kad ji taptų perkamiausia metų knyga.

Įspūdingos apimties Steve Jobso biografija Lietuvoje buvo pristatyta vasario mėnesį Vilniaus Knygų mugės metu. Sumušusi perkamumo rekordus pasaulyje, ši knyga populiarumo sulaukė ir tarp lietuvių – dar nepasirodžiusi prekyboje ji tapo populiariausia ir laukiamiausia knyga interneto knygyne KNYGOS.lt, kuriame ją buvo galima rezervuoti iš anksto. Šiuo metu biografija vis dar laikosi knygynų tinklų „Vaga“ ir „Pegasas“ bestselerių dešimtukuose.

Oficialią Steve Jobso biografiją lietuvių kalba išleido leidykla „Obuolys“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų