REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Krašto apsaugos ministrė Rasa Juknevičienė šiandien Seime pasiūlė įstatymo pataisas, kuriomis siekiama ateinančiais mokslo metais priimti beveik dvigubai daugiau karininko amato siekiančių jaunuolių nei pernai.

REKLAMA
REKLAMA

Nors R. Juknevičienė pripažįsta, kad tiek paruoštų leitenantų tikrai nereikės, tačiau atkerta, jog rezervas valstybei būtinas, o į civilinį gyvenimą patenkančius karininkus akimirksniu pasiglemžia darbo rinka.

REKLAMA

„Siūlau pataisas dar praėjusiais metais priimtiems dokumentams. Nuo rugsėjo 1 d. norime atgaivinti aukštesniųjų karininkų rengimą Lietuvos aukštosiose mokyklose. Vilniuje ir Kaune siūlome priimti po 60 žmonių, o Klaipėdoje apie 30. Jie per trejus metus galėtų įgyti atsargos karininko laipsnį. Rezervo suformavimui tas yra būtina“, - pasakojo R. Juknevičienė.

Ministrė pabrėžė, kad turime ruošti savo jaunąją kartą krašto gynimui: „Parinkti skaičiai yra geri. Suprantama, kad tiek leitenantų nereiks. Dalis ateina į kariuomenę, o dalis išeina į civilinį gyvenimą. Rinka juos visus priima. Karo akademiją baigę žmonės reikalingi rinkai. O mums tai naudinga, nes paruošiame atsargos karininkus.“

R. Juknevičienė pabaigai pridūrė, kad metams vieno atsargos karininko parengimui reikia 2 tūkst. litų. Seime įstatymo projektui po pateikimo pritarta. „Už“ pasisakė 46 Seimo nariai, „prieš“ – nė vienas, o susilaikė – 8 parlamentarai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų