REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Verslininkai žieminiuose šiltnamiuose skina pirmuosius pomidorus ir sako, kad jau šiomis dienomis derlius turėtų pasirodyti prekybos centruose. Didesnius kiekius šių daržovių pirkėjams žadama pateikti jau kitą savaitę. Tačiau augintojai abejoja, ar kitais metais galės verslą tęsti, praneša Lietuvos radijas.

REKLAMA
REKLAMA

Didžiausią dalį lietuviškų pomidorų, užaugintų žieminiuose šiltnamiuose,į rinką tiekia įmonė „Kietaviškių gausa“. Per pastaruosius kelerius metus jų konkurentai veiklą nutraukė. Ar toliau galės išsilaikyti, abejoja ir minėta įmonė.Po kelis hektarus daržovių šiltnamiuose augina ir smulkesni ūkininkai, tačiau jie daugiau verčiasi agurkais.

REKLAMA

„Kietaviškių gausos“ generalinis direktorius Donatas Montvila sako, kad praėjusių metų nuostoliai – du milijonai, ir esą vargu, ar įmonė su tokiais rodikliais pajėgi veiklą tęsti.

Šiltnamių asociacijos prezidentas Antanas Šležas teigia, kad verslas neišsilaiko dėl brangių energetikos išteklių ir esą kitąmet lietuviškuose šiltnamiuose augintų daržovių gali apskritai nelikti.

Žemės ūkio ministerijos atstovų teigimu, vienintelis įstatymais galimas palengvinimas šiai verslo šakai – mažesnis pridėtinės vertės mokestis daržovėms. Tačiau tai esą jau Seimo, o ne ministerijos sprendimas.

Neringa Gudišauskaitė

Lietuvos radijas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų