REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pasiūlytas į socialinės apsaugos ir darbo ministrus konservatorius Donatas Jankauskas prieš trejus metus sprendė ne tik galvosūkį, ar verta sėsti į atsakingą postą. Kaip tik tuo metu politiką užklupo ir kiti rūpesčiai.

REKLAMA
REKLAMA

Dabar ministras priverstas pripažinti, kad 2009 metų vasarą turėjo nelengvą pokalbį su sūnumi Juliumi, kuriam buvo kilusi grėsmė pasukti šunkeliais.

REKLAMA

„Matau, kad dabar sūnus gyvena visai kitokį gyvenimą“, – kalbėjo D. Jankauskas, prisiminęs nemalonius išgyvenimus, kai sužinojo, kad jo atžala už nusikalstamą veiklą buvo išsiųstas iš Danijos.

Tada 21 metų Vytauto Didžiojo universiteto studentas buvo įtariamas vagyste. Danijos policijos pareigūnai J. Jankauskui nepateikė kaltinimų, tačiau dėl galimos grėsmės išsiuntė iš šalies.

D. Jankauskui net trejus metus pavyko išvengti klausimų apie sūnaus nuotykius Danijoje. Politikas greičiausiai manė, kad ši istorija nugrims į praeitį, nes oficialios informacijos apie galimus Danijoje padarytus J. Jankausko nusikaltimus nebuvo gavusi nė viena mūsų šalies institucija.

REKLAMA
REKLAMA

Ministras nebandė neigti jo karjerai šešėlį metančio fakto: „Natūralu, kad kaip ir kiekvienas tėvas, labai išgyvenau dėl šios istorijos. Su sūnumi daug apie tai kalbėjomės, aiškinomės.

Nuramino jo patikinimai, kad jis daugiau nebeturi nieko bendro su tais negerais draugais, su kuriais buvo susidėjęs.

Matau, kad jis dabar gyvena visai kitokį gyvenimą. Gaila, kad taip įvyko, bet nuoširdžiai tikiu, kad tai nepasikartos.“

Anot politiko, į doros kelią sugrįžęs sūnus šiuo metu tęsia neakivaizdines studijas universitete ir dirba. Be Danijos teisėsaugai įkliuvusio Juliaus, ministras dar turi vyresnį sūnų Luką ir moksleivę dukterį Elzę. LIETUVOS RYTAS

Lietuvos įkalinimo įstaigose po truputį gausėja bausmes atliekančių užsieniečių. Dabar tokių yra 77, o dar 51 užsieniečiai suimti laukia teismo. Didžiausias kitataučių kalinių „desantas“ – Pravieniškių pataisos namuose-atvirojoje kolonijoje. Jų ten – 45. O visi kitų šalių pilietybes turintys įtariamieji teismo laukia Lukiškių tardymo izoliatoriuje. Apie tai skaitykite straipsnyje „Lietuvoje kalintys juodaodžiai dreba nuo šalčio“. AKISTATA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų