REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Merginų grupė „Kitokios“ teigia, kad jų skandalingas pavadinimas ne veltui toks: jos pačios kuria dainas, sceninius kostiumus, dainuoja gyvai ir be galo tiki savo idėja. „Į šį projektą įdėjau visą širdį“, – teigia grupės sumanytoja Renata Klimaitytė.

Merginų grupė „Kitokios“ teigia, kad jų skandalingas pavadinimas ne veltui toks: jos pačios kuria dainas, sceninius kostiumus, dainuoja gyvai ir be galo tiki savo idėja. „Į šį projektą įdėjau visą širdį“, – teigia grupės sumanytoja Renata Klimaitytė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Papasakok, kaip, kodėl ir kada gimė grupės idėja?

Pati dainuoju nuo pat vaikystės. Po mokyklos įstojus mokytis, muzika liko nuošalyje. Dirbau vienoje įmonėje, kuriai priklausė „Olialia“ projektas. Nuolatos matydavau merginų grupes, kuriose būdavo iškeliamas kūno kultas, nebūdavo dainų, už jas dainuodavo kažkas kitas. Tuomet viduje kilo mintis, kuri virto svajone suburti savo grupę. Scenoje jau esame metus ir du mėnesius, kol kas viskas tik gerėja.

REKLAMA

Merginų grupė „Kitokios“ (nuotr. asm. archyvo)Merginų grupė „Kitokios“ (nuotr. asm. archyvo)

Kodėl pasirinkote tokį grupės pavadinimą?

Pakalbinkite kitą merginų grupę ir paprašykite, kad jums parodytų SAVO dainą: kur pačios sukūrė muziką, žodžius, įdainavo, o specialistai pasirūpino tik aranžuote. Mes kitokios tuo, kad pačios kuriame savo dainas, esame tik už gyvą dainavimą, mūsų grupėje kūnas lieka antroje vietoje. Žinoma, šioje srityje be grožio, patrauklumo nieko nepasieksi, juk merginų grupė turi žavėti ne tik savo kūryba, bet ir išore.

REKLAMA
REKLAMA

„Kitokios“ (grupės archyvo nuotr.) (nuotr. Balsas.lt)„Kitokios“ (grupės archyvo nuotr.) (nuotr. Balsas.lt)

Pakvietėte į grupės gretas žinomą „Olialia“ veidą Indrę Burlinskaitę. Nei vienas besidomintis pramogų pasauliu negirdėjo prieš tai jos dainuojančios. Ar nemanote, kad toks sprendimas galėjo pakišti koją grupės prestižui? Juk skelbiatės, kad esate gyvai dainuojančios merginos, o ne tiesiog dar viena gražių merginų grupė?

Neneigsiu, tikrai buvo dvejonių, gal pasielgėme ne taip... Kadangi Indrė yra viešesnis asmuo, susidomėjimas mumis dar labiau išaugo, bet dėmesys buvo ne toks, kokio norėtume. Žmonės pradėjo kalbėti, kad jos dainuoja „papais“. Niekas iki tol, kol į grupes gretas neįsiliejo Indrė, nesakė, kad jos dainuoja „papais“. Jei mus kažkas žinojo, tai girdavo mūsų vokalinius sugebėjimus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Grupė „Kitokios“ (nuotr. Gamintojo)Grupė „Kitokios“ Indrė Burlinskaitė (nuotr. Gamintojo)

Tačiau praėjus mėnesiui aistros nurimo, įrašėme dainą, kurioje akivaizdžiai girdisi Indrės balsas, įrodėme, kad ji gali dainuoti. Mūsų grupėje Indrė tampa jau ta „kitokia“, keičiasi jos įvaizdis, ji atsisakė visų vulgarių fotosesijų.

Kita merginų grupė „Pinup Girls“ socialiniame tinkle apkaltino jus, kad samdote balsingas merginas, jos įdainuoja jūsų partijas, o per koncertus užtenka tiesiog fonogramos. Kiek šiuose žodžiuose yra tiesios?

Šis konfliktas yra žymiai gilesnis... Jei sektumėte mūsų straipsnius, pamatytumėte, kad „pinup'ės“ mus kopijuoja. Net paskutiniame interviu su Ieva Ambrazaite pamatytumėte, kad tiesiog yra kopijuojami mūsų pasisakymai, ištisi sakiniai. Jei mes kažką padarome savo „Facebook“ grupėje, matome, kad tą patį padaro ir merginos. Pagrindinis konfliktas kilo tada, kai mūsų viena narė Agota išėjo pas „Pinup Girls“. Agota pradėjo pasakoti, kad ji įdainuodavo visas dainas... Galėčiau tai įvardyti kaip žmogaus susireikšminimą. Tačiau mes įrodėm, kad jos žodžiai yra melas – per koncertus dainas atliekame tik gyvai. Mes iškart pasakėme, kad neleisime mūsų šmeižti, o įspėjus, kad kreipsimės į tam tikras institucijas, merginos greit nurimo.

REKLAMA

Merginų grupė „Kitokios“ (nuotr. asm. archyvo)Merginų grupė „Kitokios“ (nuotr. asm. archyvo)

O kodėl Agota pabėgo iš jūsų grupės?

Agota norėjo paprastesnio kelio – būti po Tylos sparnu (red. p. Martynas Tyla – „Pinup Girls“ prodiuseris). Tuomet tau viskas yra padėta ant lėkštutės, telieka tik padainuoti. Mes viską darome pačios, mums nereikia prodiuserių. Mūsų tikslas nėra tiktai maivytis scenoje, mums įdomu pats projektas, kaip jį pateikti klausytojams, kad jis būtų įdomus, kokias dainas, drabužius rinktis. Visas tas kūrybinis darbas mus veža. Agotai reikėjo vardo, bet ne paslaptis, kad ji išėjo ir iš „Pinup Girls“, tai gal jau tai lėmė kažkokios charakterio savybės?

REKLAMA

Pramogų pasaulyje šnabždamasi, kad visą šį projektą inicijuoji iš savo asmeninių lėšų. Kiek kainuoja turėti grupę?

Iš pradžių buvome dvi investuotojos, nusprendėme suburti grupę. Abi studijuojame žmogiškųjų išteklių magistrą, tad sudariau verslo planą, parodžiau, kiek reikės investuoti. Kiekviena mergina dabar investuoja po lygiai – jei daina kainuoja 2 tūkstančius, tai visos metamės po tokią pat sumą. Aš neturiu tiek finansinių galimybių viena išlaikyti grupę. Galiu pasakyti, kad per metus grupė kainavo apie 10 tūkstančių litų, kurie dabar pradėjo tikrai atsipirkti, mes nesitikėjome, kad turėsime tiek koncertų. Džiaugiuosi, kad neturiu jokio prodiuserio, nes reikėtų jam atiduoti didžiąją dalį pelno, koncertus susirandame pačios, uždarbį dalijamės lygiomis dalimis, o mergina, kuri surado kur koncertuoti, gauna šiek tiek daugiau.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Grupė „Kitokios“ (nuotr. Gamintojo)Grupė „Kitokios“ (nuotr. Gamintojo)

Kiek jūs uždirbate? Ir kokia mėnesinė alga tenkintų, kad sakytumei „va, jau man užtenka“?

Mūsų honoraras yra nuo 1200 iki 3000 litų, priklauso nuo to, kur mes koncertuojame. Daugiausiai imame už pasirodymus privačiuose vakarėliuose. Visose socialinėse akcijose dalyvaujame už dyką, nes manome, kad jos yra reikalingos mūsų visuomenei. Vasarai jau visi savaitgaliai yra suplanuoti.

Manau, kad dirbant tokiu grafiku, kuomet užimti visi savaitgaliai, o savaitė laisva, 2500 litų mane visiškai tenkintų. Nesu materialistė, juk dainavimas nebūtų pagrindinis pragyvenimo šaltinis.

REKLAMA

Ko reikia, kad merginų grupė būtų populiari? Juk tokia milžiniška konkurencija...

Norint sulaukti populiarumo, reikia gerų dainų, išvaizdos, charizmos, be kurios nebūtų nieko. Žmogus turi būti mielas, paprastas, gerbėjas turi nebijoti prieiti, pasisveikinti. Reikia elgtis taip, kad būtų kuo mažesnė atskirtis tarp tavęs ir klausytojo. Svarbiausiu dalyku įvardyčiau didelį įdirbį ir komandą, be kurios nieko nepasieksi.

Kas yra jūsų grupės didžiausios konkurentės?

Užsakovai mus lygina su „Pinup Girls“. Tačiau tai priklauso nuo renginio poreikių: vienas klubas, kuris koncertuoti kvies „Naujas pupytes“, nekvies mūsų, nes jiems reikės seksualaus stiliaus ir kelių dainų.

REKLAMA

Grupė „Kitokios“ (nuotr. Gamintojo)Grupė „Kitokios“ (nuotr. Gamintojo)

Kaip vertini „69 danguje“ atsikūrimą? Dėl ko jos vėl grįžo į sceną?

Įsivaizduokite, jos septynerius metus praleido ant scenos – natūralu, kad viso to pasiilgo. Paauginus vaikus pasidarė liūdna namuose, juk ilgą laiką buvai matomas, girdimas, nuolatos dėmesio centre. Daugelis tą atsikūrimą vertina skeptiškai, bet aš manau, kad padainuos mergaitės, atsisveikins su gerbėjais ir tiek. Tačiau dabar jos turi padaryti kažką ypatingo, nes konkurencija yra milžiniška. Tie patys užsakovai sako, kad kam mums mokėti tris tūkstančius, kai galime susimokėti pusantro ir pamatyti kažką naujesnio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA







Kokie yra pramogų pasaulio užkulisiai?

Galiu pasakyti, kad juose yra visko, tačiau niekas mums drabužių neplėšo, nors nuo pavydo nepavyksta pabėgti. Anksčiau skaitydavau komentarus internete, labai priimdavau viską į širdį, verkdavau. Matydavosi, kur komentarus rašo kitos merginų grupės. Pramogų pasaulyje kiekvienas kovoja už savo vardą ir grupę.

Kuomet sugalvojau burti grupę, savo mintimis pasidalijau su viena drauge. Ji mane vis atkalbinėjo, sakė, kad darau nesąmones, Po mėnesio sukūriau grupę ir pamačiau, kad ji padarė tą patį... Na, o kol kas mes dideliu žingsniu judame į priekį ir tikimės, kad viskas bus gerai.







REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų