REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kroatų kompanija „Rimac Automobili“ dar pernykštėje Frankfurto automobilių parodoje pristatė savo itin ambicingą elektrinį superautomobilį „Rimac Concept One“. Kroatai žada pagaminti 88 tokių elektromobilių seriją. Na o dabar šio automobilio kūrėjai pademonstravo ir filmuką, kuriame „Rimac Concept One“ demonstruoja savo galimybes – pasirodo, šonaslydžiui puikiai tinka ir elektriniai motorai.

REKLAMA
REKLAMA

Prie automobilio dirbo Adriano Mudri ir Goranas Popovičius. Šie vyrukai yra dirbę su „Lamborghini“. „McLaren“ ir „Maserati““. Todėl „Rimac“ superelektromobilio projektui nusprendė samdyti būtent šiuos specialistus. Rezultatas visai šaunus, tačiau tai nėra svarbiausia.

REKLAMA

Automobilio išvaizda čia yra niekniekis palyginus su technine įranga. Kroatų deklaruojamos elektromobilio techninės charakteristikos yra daugiau nei įspūdingos. 1650 kilogramų sveriantis superautomobilis aprūpintas keturiais elektros motorais, po vieną kiekvienam ratui. Bendra jų galia siekia 1088 a.g., o sukimo momentas – net 3790 Nm. Maksimalus superelektromobilio greitis apribotas ties 305 km/h riba, o įsibėgėjimui iki 100 km/h greičio reikia tik 2,8 sek. Teigiama, kad elektros baterijų energijos šame automobilyje turėtų užtekti 600 kilometrų atstumui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų