REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo Etikos ir procedūrų komisija (EPK) šiandien svarstė, ką daryti su „etatiniais“ Seimo šokėjėliais ir dainorėliais, nuolat šmėžuojančiais televizijos ekranuose.

REKLAMA
REKLAMA

Pagrindinis „objektas“, į kurį būtų nukreiptos vienokios ar kitokios komisijos priimtų išvadų sankcijos – Seimo narė Inga Valinskienė, kuri iš tiesų dalyvauja tęstiniuose televizijos projektuose, taip pat filmuojasi viename filme.

REKLAMA

Nors neseniai EPK dar aptarinėjo, kad būtų galima naikinti Seimo narių, dalyvaujančių ilgalaikiuose projektuose, mandatus, šiandien komisijos nariai neparodė jokio entuziazmo bausti I. Valinskienę, kai iki rinkimų liko keli mėnesiai. Todėl nuspręsta palikti galimybę rinkėjams patiems spręsti ir bausti Seimo narius už tokį elgesį.

Nors praėjusį kartą Komisijos pirmininkas Algimantas Salamakinas tikino, kad tokių Seimo narių (dalyvaujančių ilgalaikiuose projektuose – aut. past.) yra išties nemažai, ir jų veiksmai, kaip pasisakė Konstitucinis teismas, prasilenkia su Seimo nario statusu, šiandien buvo diskutuojama tik apie I. Valinskienę.

REKLAMA
REKLAMA

„Graži moteris, mėgsta save rodyti, <...> bet visi esame suaugę, turime suprasti, kad reikia gyventi pagal statutą“, – vertino I. Valinskienės elgesį EPK narė Vida Marija Čigriejienė.

Buvo nuspręsta iki kito posėdžio surinkti duomenis apie nuo 2011 m. Konstitucinio teismo išaiškinimo toliau šokančius ir dainuojančius parlamentarus. Ši informacija bus palikta kitai Seimo kadencijai.

„Nenorėčiau, kad kitos kadencijos EPK badytų pirštais į mus ir sakytų, o kodėl nieko nedarėte. Tai – problema, todėl turime šį darbą atlikti“, – tvirtino A. Salamakinas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų