REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo Pirmininkei Irenai Degutienei sukčiavimu, piktnaudžiavimu tarnybine padėtimi ir dokumentų klastojimu įtariamam Seimo narui, partijos kolegai konservatoriui Vitui Matuzui pasiūlius sustabdyti narystę partijoje bent iki tol, kol viskas paaiškės, parlamentas pranešė trečiadienį . Tėvynės sąjungos–Lietuvos krikščionių demokratų (TS–LKD) partijos Panevėžio skyriaus sekretoriui perdavęs tokį prašymą.

REKLAMA
REKLAMA

„Sprendimą stabdyti narystę priėmiau gerokai anksčiau nei generalinis prokuroras oficialiai kreipėsi į Seimą dėl mano teisinės neliečiamybės panaikinimo. Tačiau prašymą įteikiau tik dabar, kadangi turėjau įvykdyti ankstesnius įsipareigojimus partijai ir jos vadovybei dėl nebaigtų darbų – rinkimų programos, kai kurių teisės aktų projektų rengimo ir kt.

REKLAMA

Narystę partijoje paprašiau sustabdyti iki tos dienos, kol Seimo laikinoji komisija priims sprendimą dėl generalinio prokuroro teikimo naikinti mano teisinę neliečiamybę“, – sako V. Matuzas.

Parlamentaro teigimu, nuo trečiadienio stabdomos jo partinės pareigos. O dėl tolesnio pareigų vykdymo Seimo komitete ir komisijose turėtų nuspręsti TS–LKD frakcija Seime.

„Jeigu iš tikrųjų man asmeniškai būtų mesti tokie kaltinimai, aš narystę partijoje sustabdyčiau. Turbūt svarbiausias uždavinys – išsiaiškinti tiesą ir, jeigu tą tiesą tikrai noriu pati žinoti, tai vienintelis kelias yra tai, kad sustabdau narystę partijoje ir po to aiškinamės teisiniu būdu, kas čia teisus ir kas neteisus“, – trečiadienio rytą interviu „Žinių radijui“ sakė I. Degutienė.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak Tėvynės sąjungos–Lietuvos krikščionių demokratų partijos vicepirmininkės, šis įvykis yra nemalonus partijai, nes V. Matuzui mesti labai rimti kaltinimai. I. Degutienė siūlė Seime sudarytai laikinajai tyrimo komisijai dėl sutikimo parlamentarą patraukti baudžiamojon atsakomybėn atidžiai įsigilinti į pareikštus kaltinimus ir pateikti išvadas Seimui. Seimo Pirmininkė pabrėžė visų lygybę prieš įstatymus.

„Nuosekliai laikiausi visada tos pozicijos, kad Seimas nėra teismas, kuris sprendžia, ar padarė Seimo narys nusikaltimą, ar nepadarė, tačiau aplinkybes mes tikrai turėtume išsiaiškinti, kodėl tai yra įvykę, ir po laikinosios tyrimo komisijos jau tada turėsime išvadas ir galėsime spręsti“, – kalbėjo parlamento vadovė. Anot jos, komisija turėtų taip pat atsakyti ir į klausimą, ar su V. Matuzu, kaip jis pats sako, susidorojo politiniai oponentai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

ELTA primena, kad antradienį Seimas, atsižvelgdamas į generalinio prokuroro Dariaus Valio kreipimąsi, sudarė laikinąją tyrimo komisiją dėl sutikimo Seimo narį V. Matuzą patraukti baudžiamojon atsakomybėn, suimti ar kitaip suvaržyti jo laisvę.

Generalinis prokuroras D. Valys antradienį kreipėsi į Seimą, prašydamas duoti susitikimą patraukti Seimo narį V. Matuzą baudžiamojon atsakomybėn, jį suimti arba kitaip suvaržyti jo laisvę. Seimo posėdyje D. Valys informavo, kad Specialiųjų tyrimų tarnybos Panevėžio valdyboje yra atliekamas ikiteisminis tyrimas, kuriame yra surinkta duomenų, leidžiančių pagrįstai įtarti, kad 2010–2011 metais Seimo narys V. Matuzas galimai padarė nusikalstamas veikas.

Generalinės prokuratūros duomenimis, Seimo narys V. Matuzas, būdamas valstybės tarnautojas – Lietuvos Respublikos Seimo narys ir žinodamas, kad Seimo nariui draudžiama bet kokia forma užsiimti verslu, komercija ar kitokia privačia veikla, kuria siekiama pelno, galimai organizavo akcinei bendrovei „Panevėžio energija“ vadovaujančių ir atsakingų darbuotojų piktnaudžiavimą tarnybine padėtimi, sudarydamas išskirtines sąlygas „ŽilVyčio“ kooperatinei bendrovei neteisėtu būdu laimėti „Panevėžio energijos“ 2010–2011 m. rengtus keturis biokuro viešuosius pirkimus, kurių bendra vertė siekia 17 mln. 503 tūkst. 40 litų (be PVM).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų