REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Asociacija „Langas į ateitį“, įgyvendindama tarptautinį „e-GUARDIAN“ projektą, pranešė kartu su partneriais sukūrusi priemones, kurios padeda mokytojams perprasti interneto grėsmes ir moko saugesnių interneto naudojimo būdų.

REKLAMA
REKLAMA

Sukurta profesinio mokymo dėstytojų parengimo ir atestavimo saugesnio interneto srityje priemonė bus naudojama Lietuvoje, Latvijoje ir Vokietijoje. Ji padės mokytojams suprasti ir geriau perteikti saugaus elgesio internete žinias. Lietuvos ir Latvijos darbo rinkos švietimo institucijoms sukurtoji priemonė pateikta kaip mokytojų saugaus interneto žinių standartas.

REKLAMA

Pasak „e-GUARDIAN“ projekto vadovo Algimanto Merkio, šis projektas sudarė galimybes sujungti keturių šalių patirtį saugesnio interneto švietimo srityje ir parengti visos Europos pedagogams aktualų žinių standartą bei mokymosi priemones.

Pranešama, kad kuriant priemonę visose projekto partnerių šalyse vyko seminarai ir nuotoliniai mokymai bendrojo lavinimo mokyklų mokytojams. Vieni paskutiniųjų kursų surengti Vilniaus Senvagės gimnazijos pedagogams. Seminare jiems buvo pristatytos saugumo internete, vaikų apsaugos nuo žalingo interneto poveikio, privatumo ir duomenų apsaugos bei kitos temos. Taip pat mokytojai buvo pakviesti mokomąją medžiagą studijuoti nuotoliniu būdu.

REKLAMA
REKLAMA

„Pirmą kartą praktiškai žinias pritaikiau dar tik įpusėjus kursams. Į svečius užėjusi kaimynė prasitarė, jog turi sunkumų su sūnaus klasės draugu ir jo tėvais. Paaiškėjo, jog penktos klasės mokinys pakeitė savo klasės draugo e. pašto ir socialinio tinklo paskyrų slaptažodžius bei jo vardu siuntinėjo nepadoraus turinio žinutes. Papasakojau kaimynei iš kursų medžiagos apie galimybes, kaip šį atvejį spręsti ir kur kreiptis", – pasakojo Senvagės mokyklos mokytoja Diana Petkuvienė.

Projekto metu parengta programa, mokymo metodika, studento vadovas, nuotolinio mokymosi kursas bei žinių įvertinimo testai. Visa mokymo ir testavimo medžiaga išversta į projekto partnerių –  latvių, vokiečių, prancūzų bei anglų –  kalbas. Siekiama, kad ši atestavimo programa būtų ECDL fondo pripažinta ir įgyvendinta partnerių bei kitose Europos šalyse, sakoma asociacijos pranešime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų