REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Maskvoje vyko kasmetinis Pergalės dienos paradas, skirtas 67 pergalės prieš nacistinę Vokietiją metinėms.

Maskvoje vyko kasmetinis Pergalės dienos paradas, skirtas 67 pergalės prieš nacistinę Vokietiją metinėms.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Rusijos oro pajėgos užtikrino, kad paradui netrukdytų oro sąlygos. Ankstyvą trečiadienio rytą Maskvoje buvo debesuota ir smarkiai lijo. Tačiau pasiųsti lėktuvai išsklaidė lietaus debesis.

REKLAMA

Paradą iš tribūnos stebėjo naujasis šalies prezidentas Vladimiras Putinas bei vakar ministru pirmininku paskirtas Dmitrijus Medvedevas.

V. Putinas susirinkusius ragino nepamiršti, kaip gimė fašizmas, ir pareiškė, kad būtina laikytis tarptautinių normų ir gerbti kiekvienos valstybės suverenitetą, kad ateityje nepasikartotų karas. „Rusija vykdo savo politiką, kuria siekiama sustiprinti saugumą pasaulyje“, – parado metu sakė naujasis Rusijos prezidentas V. Putinas. – „Mes turime moralinę teisę laikytis savo pozicijos (...), mūsų šalis suvokė nacizmo esmę ir sutiko priešą su didvyrišku pasipriešinimu“.

REKLAMA
REKLAMA

Parade dalyvavo 14 tūkstančių karininkų ir 100 karinės technikos vienetų, tarp kurių buvo ir raketiniai kompleksai „Iskander-M“ ir „Topol-M“, zenitiniai raketiniai kompleksai, tankai, šarvuočiai.

Kariuomenės kolona tęsėsi daugiau nei 1,5 kilometro. Iš viso į paradą buvo pakviesta 1 tūkst. 500 Antrojo pasaulinio karo veteranų. Šįkart parade nedalyvavo aviacijos pajėgos, išskyrus penkis sraigtasparnius, kurie praskrido virš Raudonosios aikštės su Rusijos vėliavomis.

Pirmasis Pergalės paradas Raudonojoje aikštėje buvo surengtas 1945 metais gegužės 24 dieną Josifo Stalino laikais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų