REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno rajone per gaisrą sudegė medinė Paštuvos bažnyčia ir joje buvusios meno vertybės.

Policijos duomenimis, gaisras kilo naktį į trečiadienį. Ugnis sunaikino medinį statinį ir jame buvusias meno bei bažnytines vertybes ir įvairius daiktus.

REKLAMA
REKLAMA

Nuostolis skaičiuojamas.

Kauno apskrities priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos atstovė Džiuginta Vaitkevičienė portalui kaunodiena.lt sakė, kad iš pradžių gaisrą malšino du ugniagesių ekipažai, vėliau iškviestas pastiprinimas.

REKLAMA

„Atvykus ugniagesiams, visas pastatas skendėjo liepsnose. Įvykio vietoje dirbo septynios autocisternos ir operacijų valdymo štabas“, – sakė D.Vaitkevičienė.

Sudegė skarda dengtas medinės bažnyčios stogas, stipriai apdegė sienos, išdegė pastato vidus. Altorius ir viduje buvę daiktai sudegė visiškai. Manoma, kad ugnis sunaikino ir kelis valstybės saugomus paveikslus. Tačiau pavyko išsaugoti prie bažnyčios stovinčią medinę varpinę.

REKLAMA
REKLAMA

„Tai rąstinis pastatas, kurio tarpai užkamšyti samanomis, vidus iškaltas medžio plokštėmis, taigi, labai degus“, – teigė ugniagesių atstovė.

Iki ryto įvykio vietoje liko budėti ugniagesių ekipažas, stebintis, kad gaisras vėl neįsipliekstų.

Pirminiais duomenimis, aptikti du galimi gaisro židiniai. Gaisro priežastims ištirti iškviesti tyrėjai iš Vilniaus. Anot D.Vaitkevičienės, tiriamos visos versijos: padegimas, gedimas elektros instaliacijoje, neatsargus elgesys su ugnimi.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kauno rajono policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl turto sunaikinimo ar sugadinimo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų