REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Užsienio reikalų ministras Audronius Ažubalis trečiadienį vyksta dviejų dienų darbo vizito į Vokietiją. Su šios šalies pareigūnais ketinama aptarti dvišalius santykius, svarbiausius energetinio saugumo, Europos Sąjungos (ES) būsimos daugiametės finansinės perspektyvos, ES viešųjų finansų krizės, Europos ateities ir Rytų partnerystės klausimus.

REKLAMA
REKLAMA

Vizito metu numatomi susitikimai su Vokietijos užsienio reikalų ministru Guido Westerwelle, federalinės kanclerės patarėju užsienio politikos klausimais Christophu Heusgenu, Bundestago tarpparlamentinių ryšių su Baltijos valstybėmis grupės pirmininke Christel Happach-Kasan.

REKLAMA

A. Ažubalis Konrado Adenauerio fonde skaitys paskaitą „Baltijos jūros regionas Europos Sąjungoje“, susitiks su fondo pirmininku Hansu Gertu Petteringu ir Berlyno lietuvių bendruomenės atstovais.

Užsienio reikalų ministerijos duomenimis, Vokietija yra viena svarbiausių Lietuvos partnerių ES ir NATO, užima antrą vietą užsienio prekybos partnerių sąraše ir yra trečia didžiausia investuotoja Lietuvoje.

Pernai buvo minimas Lietuvos ir Vokietijos diplomatinių santykių atkūrimo 20-metis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų