REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Europos Sąjunga (ES) turi finansuoti saugumo stiprinimą bendrame pasienyje su Baltarusija, pareiškė Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka.

REKLAMA
REKLAMA

Atsakydamas į Baltarusijos parlamentarų klausimus prezidentas pranešė įgaliojęs Valstybės pasienio komiteto pirmininką Igorį Račkovskį „kreiptis į Briuselį ir prašyti pinigų sienos su ES apsaugai“.

REKLAMA

„Mes pinigus šiam tikslui leidžiame, ne vieną milijoną dolerių per metus, o jie mums dar ir sankcijas taiko“, – piktinosi Baltarusijos lyderis.

A. Lukašenka taip pat patvirtino, kad pastaruoju metu dalis Baltarusijos pasienio pajėgų buvo nukreipta nuo vakarinės sienos su ES į pietinę – su Ukraina. Anksčiau buvo skelbta, kad toks sprendimas susijęs su suaktyvėjusia kontrabanda Pietų kryptimi ir artėjančiu Europos futbolo čempionatu, kurio šeimininkės yra Ukraina ir Lenkija.

REKLAMA
REKLAMA

Balandžio pabaigoje Baltarusija pranešė keičianti sienos su ES apsaugos tvarką. Atsakydama į ES taikomas sankcijas Baltarusija teigė susilpninusi išvykstančiųjų iš šalies patikrą, tačiau sustiprino atvykstančiųjų iš ES kontrolę.

Neseniai buvo skelbta, kad per Minską į Europą mėgino įsigauti Egipto ekstremistai. Beje, taip ir neaišku, su kuo susijęs nelegalų aktyvumas – su sprendimu susilpninti išvykstančiųjų iš Baltarusijos patikrą ar šalies pietinės sienos „sustiprinimu“ – būtent čia buvo nukreipta dalis pasienio darbuotojų iš vakarinio pasienio.

Baltarusija turi bendrą su ES sieną, kurios ilgis siekia per 1 tūkst. kilometrų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų