REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Laimutė Stankūnaitė dėl sužalojimo į teismą turės kreiptis privataus kaltinimo tvarka, konstatavo Kauno miesto apylinkės prokuratūros prokurorai, nutraukę šių metų kovo 26-ąją Kauno rajono apylinkės prokuratūros pradėtą ikiteisminį tyrimą pagal gautą pareiškėjos pareiškimą dėl to, kad ją sužalojo buvusio sugyventinio tėvas Vytautas Kedys.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip nurodoma prokuratūros nutarime, jeigu Baudžiamojo proceso kodekso 407 straipsnyje (privataus kaltinimo bylos) nurodytos nusikalstamos veikos turi visuomeninę reikšmę ar jomis padaryta žala asmeniui, kuris dėl svarbių priežasčių negali ginti savo interesų, baudžiamąjį procesą dėl šių veikų turi teisę pradėti ir prokuroras, nesvarbu, ar nukentėjusiojo skundas ar jo teisėto atstovo pareiškimas.

REKLAMA

„Nėra pagrindo toliau tęsti ikiteisminį tyrimą, nes tyrimu nebuvo nustatyta aplinkybių, dėl kurių nukentėjusioji L. Stankūnaitė negalėtų paduoti skundo privataus kaltinimo byloje, teisme palaikyti kaltinimo ir įgyti privataus kaltintojo statusą“, – teigia Kauno miesto apylinkės prokuratūros vyriausiasis prokuroras Darius Valkavičius.

Ikiteisminis tyrimas privataus kaltinimo bylose neatliekamas, procesas pradedamas paduodant skundą ar pareiškimą teismui.

Be to, manoma, kad toks nutarimas nepažeis nukentėjusiosios teisių baudžiamojo proceso metu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų