REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Olimpiniame parke Didžiosios Britanijos sostinėje dirbantis vyras sugebėjo nekliudomas įsivežti bombos muliažą į Olimpinį parką likus lygiai parai iki jo oficialaus atidarymo, skelbia šalies spauda.

REKLAMA
REKLAMA

Kelerius metus čia dirbantis vyras įsivežė sprogmens imitaciją ekskavatoriaus kabinoje ir pravažiavo pro du patikros postus, tačiau nebuvo apsaugos darbuotojų patikrintas. Po šio incidento Britanijos vyriausybė jau liepė atlikti tyrimą dėl saugumo spragų.

REKLAMA

Kaip rašo laikraštis „The Sun on Sunday“, darbuotojas be vargo įsivežė netikrą sprogmenį, nuvažiavo iki velodromo, o vėliau su netikra bomba nusifotografavo prie Olimpinio stadiono. Laikraščiui jis sakė, kad sunerimo dėl Olimpinio parko apsaugos po to, kai pastebėjo, jog apsauga tikrina įeinančius žmones tik ryte, o dienos metu jis savo ekskavatoriumi gali be jokios patikros įvažiuoti į Olimpinį parką ir iš jo išvažiuoti.

REKLAMA
REKLAMA

„Galiu niekam nežinant su kažkuo susitikti prie Olimpinio parko ir bet ką įsivežti į vidų be jokios patikros. Jei bučiau susijęs su teroristais, tai galėčiau įsivežti sprogmenų, chemikalų – bet ko. Tai didžiulė saugumo spraga“, – sakė vyras, sugalvojęs tokiu būdu parodyti, jog Olimpinis parkas gali lengvai tapti teroristų taikiniu.

Savo ruožtu organizacinio komiteto atstovė sakė, jog artėjant olimpinėms žaidynėms apsauga bus stiprinama, o prieš prasidedant žaidynėms visas parkas bus apieškotas ir uždarytas.

Verta paminėti, kad saugumui užtikrinti olimpiados metu Britanija ketina išleisti 1 mlrd. svarų sterlingų. Saugumą užtikrins per 23 tūkst. apsaugos darbuotojų ir daugiau nei 13 tūkst. karių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų