REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tokį verdiktą priėmė  Lietuvos Aukščiausiasis Teismas (LAT) pakeitė Lietuvos apeliacinio teismo nuosprendį, kuriuo buvusiam lenktynininkui  bausmė sušvelninta  iki 5 metų.

REKLAMA
REKLAMA

LAT pripažino, jog anksčiau garsus lenktynininkas Alvydas Albrechtas pagrįstai buvo pripažintas kaltu dėl  verslininko Rimanto Grainio nužudymo ir už grotų privalės praleisti 8 metus.

REKLAMA

Kasacinės instancijos teismas pakeitė Lietuvos apeliacinio teismo nuosprendį, kuriuo buvusiam lenktynininkui buvo sušvelninta bausmė iki 5 metų.

LAT konstatavo, kad perkvalifikuodamas nuteistojo nusikalstamą veiką apeliacinis teismas netinkamai pritaikė baudžiamąjį įstatymą – A. Albrechtas turėjo būti teisiamas ne pagal 2000-ųjų, o 1961-ųjų Baudžiamojo kodekso (BK) redakciją.

„Baudžiamasis kodeksas yra vientisas teisės aktas, todėl negalima situacija, kai asmeniui vienu metu už tą pačią veiką taikomos dviejų Baudžiamųjų kodeksų nuostatos, t. y. negalima veikos kvalifikuoti pagal atitinkamą 2000 m. BK specialiosios dalies straipsnį, o, sprendžiant senaties klausimą, taikyti 1961 m. BK 49 straipsnyje numatytus patraukimo baudžiamojon atsakomybės senaties terminus ir sąlygas,“ – konstatavo Teismas.

REKLAMA
REKLAMA

A. Albrechtas buvo nuteistas dėl nusikaltimo, kuris buvo įvykdytas 1995 m. gegužės pabaigoje – tada Vilniaus gatvėje, netoli Vyriausybės rūmų, sprogo po R. Grainio automobiliu pritvirtintas plastido sprogmuo.

Nusikaltimas įvykdytas vidury baltos dienos per pietų pertrauką. Automobilyje sėdėjusios R. Grainio žmona Fatima ir jos motina nenukentėjo. Per sprogimą R. Grainio kūno gabalai rasti prie Operos ir baleto teatro.

R. Grainys mirė ligoninėje praėjus kelioms dienoms po sprogimo ir buvo palaidotas Karveliškių kapinėse.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Teismas konstatavo, kad nusikaltimas įvykdytas A. Albrechtui siekiant išvengti didelės skolos  grąžinimo nukentėjusiajam.

R. Grainį susprogdino vilnietis Valerijus Januškevičius. Už šį ir kitus nužudymus 2001-siais V. Januškevičius buvo nuteistas kalėti iki gyvos galvos. Už verslininko nužudymą jis gavo 40 tūkstančių litų.

A. Albrechtas buvo sulaikytas praėjus 10 metų po R. Grainio nužudymo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų