REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Korupcija įtariamo Vilniaus apygardos teismo baudžiamųjų bylų skyriaus teisėjo Ryšardo Skirtuno teisinės neliečiamybės panaikinimo klausimas šiandien svarstytas Seime.

REKLAMA
REKLAMA

Prieš Seimo posėdį buvo perskaitytas kyšininkavimu įtariamo teisėjo laiškas. „Man yra žinoma, kad šiandien bus svarstoma pažyma dėl sutikimo patraukti teisėją R. Skirtuną į baudžiamąją atsakomybę. Prašau svarstyti pažymą man nedalyvaujant. Savo poziciją esu išsakęs, todėl nieko pridurti negalėsiu“, – laiške Seimo pirmininkei Irenai Degutienei rašė R. Skirtunas.

REKLAMA

Seimo laikinosios tyrimo komisijos pirmininkas Vaidotas Bacevičius pasakojo, kad teisėjas R. Skirtunas prašė, kad būtų leista panaikinti jo imunitetą, tačiau nebūtų skirta kardomoji priemonė – suėmimas. Esą tik tokiu atveju teisėjas galėtų apginti savo interesus. „Tačiau komisija siūlo leisti visiškai panaikinti teisėjo R. Skirtuno imunitetą. Dėl tokio sprendimo komisija sprendimą priėmė vienbalsiai“, – pabrėžė R. Skirtunas.

REKLAMA
REKLAMA

Seimo narys Petras Gražulis pridūrė, kad šis atvejis nėra pirmas, kai nustatoma, kad buvo paimtas kyšis: „Būtina peržiūrėti visas bylas, kurias nagrinėjo šis teisėjas. Galbūt surasime daugiau padarytų nusikaltimų, kurie greičiausiai niekada nebūtų išlindę į dienos šviesą. Tačiau nenustebčiau, jei po kurio laiko visi išgirsime, kad šis teisėjas išteisintas“, – piktinosi P. Gražulis.

Už teisėjo imuniteto panaikinimą balsavo 106 Seimo nariai, prieš – nė vienas, susilaikė 1 parlamentaras.

Sušlubavo sveikata

Balsas.lt primena, kad panaikinti teisinę neliečiamybę Seimo paprašė generalinis prokuroras Darius Valys. Tačiau iš karto susidurta su tam tikromis problemomis, mat teisėjas netikėtai susirgo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Laikinoji komisija, kuriai Seimas pavedė apsvarstyti neliečiamybės panaikinimo klausimą, buvo paprašiusi pratęsti šios komisijos darbo laiką, kad galėtų apklausti teisėją. Seimo laikinosios tyrimo komisijos pirmininkas V. Bacevičius pabrėžė, kad R. Skirtuno liga – svarbi priežastis.

„Jis guli stacionarios gydymo įstaigos kardiologijos skyriuje,  iš kurio gavome pažymą. Informacijos, kada jis pasveiks – neturime. Nedalyvavimas užkerta galimybę priimti galutinį sprendimą. Tai – statutinė nuostata, todėl veikiame teisės rėmuose, privalome laikytis tų formalių procedūrų“, – tuomet aiškino V. Bacevičius.

REKLAMA

Balsas.lt primena, kad be Seimo leidimo teisėjas negali būti traukiamas į baudžiamąją atsakomybę ar suimamas. R. Skirtunas įtariamas paėmęs 30 tūkst. litų kyšį, kad, esą, palankiai išspręstų baudžiamąją bylą, kurioje dar pernai apylinkės teismas už sukčiavimą ir dokumentų klastojimą kelerių metų įkalinimo bausme nuteisė verslininką Laimoną Jurgelevičių.

Šešėlis ant žmonos pečių

Su įtarimais dėl kyšininkavimo problemos Vilniaus apygardos teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus pirmininko R. Skirtuno šeimoje nesibaigė.

REKLAMA

Netrukus paaiškėjo, kad Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) agentai dar praėjusių metų pabaigoje vieną vėlų vakarą pasirodė ir teisėjo R. Skirtuno žmonos, advokatės Tatjanos Skirtun valdose.

Kaip informavo Balsas.lt šaltiniai, teisėjo R. Skirtuno sutuoktinė advokatė T. Skirtun neva gynė vieną nusikalstamo pasaulio atstovą, kuris buvo teisiamas už narkotikų kontrabandą, ir jam esą patarė, kad šis bet kokia kaina nepasirodytų svarbiame teismo posėdyje.

Manoma, kad teisiamas vyriškis neturėjo tinkamų minčių, kaip sugalvoti pateisinamą priežastį ir nedalyvauti teismo posėdyje, tad esą T. Skirtun per savus medikus suorganizavo savo klientui medicininę pažymą, kad neva jis serga.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pogrindiniame narkotikų verslo atstovų pasaulyje žinomas vyras visada gerai jautėsi ir pas medikus pabrėžtinai nesilankydavo, tačiau svarbaus posėdžio dieną kažkodėl pavirto „sunkiai negaluojančiu ligoniu“.

Verta prisiminti, kad pasklidus žiniai apie kyšininkavimo atvejį Vilniaus apygardos teismo teisėjo R. Skirtuno darbo kabinete, šis taip pat netrukus pasielgė panašiai. Iš pradžių teisėjas pasiprašė keletui dienų atostogų, o galiausiai pranešė esą turįs rimtų sveikatos problemų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų