REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pirmadienį iš Kėdainiuose veikiančio krematoriumo kamino virtę dūmai kėlė nerimą ne vienam praeiviui. Krematoriumo atstovas aiškina, kad dūmai pro kaminą veržėsi dingus elektrai.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmadienį, 17.15 val., dėl avarijos Kėdainių elektros tinkluose buvo nutrauktas elektros tiekimas UAB „K2 LT“ valdomam krematoriumui. Kremavimo sistema automatiškai persijungė į saugos režimą, todėl trumpalaikiai išmetimai vyko per „By pass“ kanalą (saugos kanalas), t.y. tiesiai per kaminą – taip, kaip numatyta technologiniame procese avarijos atveju. Atsinaujinus elektros tiekimui, krematoriumo gamintojos – vokiečių kompanijos IFZW – specialistai iškart internetu atstatė įrengimų parametrus ir toliau išmetimai vyko per valymo įrenginius.

REKLAMA

„Sistemos reagavimas avarijos atveju vyko kaip ir numatyta įrangos gamintojų instrukcijose, - sako krematoriumą valdančios bendrovės „K2 LT“ direktoriaus pavaduotojas Vidas Andrikis. – Elektros tinklų avarija įvyko tik pradėjus kremavimą, todėl išmetimus į aplinką lydėjo ir dūmai, kurie susidaro degant karstui“.

Apie elektros tinklų avarijos metu į aplinką patekusius išmetimus bendrovė informavo Kauno regioninės aplinkos apsaugos departamentą ir Kėdainių rajono aplinkos apsaugos agentūrą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų