REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Klaipėdos finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) pareigūnai išaiškino milijonus uždirbusį neoficialų polietileno prekeivį, kuris nemokėjo mokesčių.

REKLAMA
REKLAMA

FNTT Klaipėdos apygardos valdyba ir Klaipėdos apygardos prokuratūra pranešė baigusi ikiteisminį tyrimą dėl beveik pusės milijono litų gyventojų pajamų mokesčio nesumokėjusio polietileno prekeivio. Įtarimai vyrui pareikšti dėl sukčiavimo, neteisėto vertimosi ūkine veikla ir apgaulingo apskaitos tvarkymo.

REKLAMA

FNTT Klaipėdos apygardos valdybos tyrėjai nustatė, kad 47-erių metų klaipėdietis D. L., neįregistravęs individualios veiklos ar bendrovės, penkerius metus prekiavo polietileno medžiagomis ir gaminiais.

Pareigūnai atskleidė, kad 2005-2010 metais įtariamasis Lietuvos bendrovių, gaminančių maišelius, plėveles ir kitokius gaminius, produkciją perparduodavo Norvegijos įmonėms. Paskaičiuota, kad per penkerius metus klaipėdietis D. L. gavo daugiau nei 16,7 mln. litų pajamų ir užsidirbo daugiau nei 3 mln. litų pelno.

REKLAMA
REKLAMA

Nustatyta, kad visi atsiskaitymai su Lietuvos bendrovėmis ir Norvegijos įmonėmis vyko naudojant ribotos atsakomybės bendroves, registruotas Oregono valstijoje, JAV. Siekdamas apsunkinti savo, kaip prekeivio, identifikavimą ir pinigų judėjimą, įtariamasis ne tik naudojo ribotos atsakomybės bendroves, bet ir atsidarė sąskaitas ne Lietuvos, o užsienio bankuose. Be to, nustatyta, kad atidarydamas mokėjimo kortelių sąskaitas Lietuvoje, D. L. buvo pateikęs bendrąjį įgaliojimą asmens vardu, neturėjusį nieko bendro su viena iš ribotos atsakomybės bendrovių. Išaiškinta, kad įtariamasis dokumentus, sudarydamas sandorius, pateikdavo elektroniniu paštu, korespondencijoje naudodamas tik dviejų ribotos atsakomybės bendrovių simboliką.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Per tyrimą paskaičiuota, kad milijoninę apyvartą turėjęs prekeivis ne tik nebuvo įregistravęs individualios veiklos ir netvarkė buhalterinės apskaitos, bet ir į valstybės biudžetą nesumokėjo daugiau nei 472 tūkst. litų gyventojų pajamų mokesčio.

Siekiant užtikrinti civilinį ieškinį, Klaipėdos apygardos prokuratūros prokurorės nutarimu įtariamojo turtui paskirtas laikinas nuosavybės teisių apribojimas. Bendra apriboto turto vertė - daugiau nei 800 tūkst. litų.

Už sukčiavimą, apgaulingai tvarkytą apskaitą ir neteisėtą vertimąsi ūkine veikla klaipėdiečiui gresia maksimali bausmė - laisvės atėmimas iki 8 metų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų