REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Namai energiją turi gaminti patys, neabejoja ateities namų statytojai. Europos šalys turi bent po vieną tokį aktyvųjį namą, o jo gyventojai nesiskundžia tapę bandomaisiais triušiais. Lietuviai taip pat mėgino sekti šia mada, tačiau statybos įstrigo dėl pinigų trūkumo, rašo „Lietuvos rytas“.

REKLAMA
REKLAMA

Tokie būstai mums per brangūs?

Prieš trejus metus pirmąjį energijos nereikalingą namą pastatę danai ketina pradėti masines jų statybas. Lietuvoje mėginta sekti danų pavyzdžiu, deja, statybos įstrigo dėl pinigų trūkumo. Saulėtų dienų Danijoje būna gerokai mažiau nei Lietuvoje. Tačiau tai netrukdo skandinavams pasikinkyti saulę.

REKLAMA

Pastatas suprojektuotas taip, kad natūrali šviesa čia pasiekia kiekvieną kamputį. Balta spalva dar sustiprina futuristinio namo įspūdį. Nieko keista, kad jo stogo forma nukreipta į pietų pusę.

Architektai namo cilindro formos idėją pasiskolino iš saulės laikrodžio, tai tarsi padėka saulei, iš kurios semiama energija namui.

Natūrali ventiliacija pastatą pripildo gryno oro, o tai garantuoja sveiką vidaus klimatą. Tad kondicionierius nereikalingas.

REKLAMA
REKLAMA

Automatinių žaliuzių forma tokia, kad atspindėtų dienos šviesą tiesiai į pastato vidų.

Pirmasis Danijoje pastatas, visiškai neišmetantis CO2, šokiruoja savo kaina – 5 milijonai eurų.

Mūsų šalyje aktyviuosius namus užsimota statyti prieš dvejus metus. Žadėta, kad tai padarys perversmą Lietuvos statybų rinkoje.

Viena bendrovė siūlė per kelis mėnesius pastatyti Norvegijoje gamintus namus.

Tačiau nė vienas namas iki šiol nepastatytas. Užėjusi ekonomikos krizė sugriovė statytojų užmojus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų