REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

2012 metų Europos futbolo čempionato Lenkijoje ir Ukrainoje organizatoriai sudarė sąrašą daiktų, kurių sirgaliai negalės įsinešti į stadionus.

REKLAMA
REKLAMA

Pagal paskelbtą dokumentą, prie uždraustų daiktų priskiriami skėčiai, buteliai, kita stiklinė, metalinė ar plastikinė tara, alkoholiniai gėrimai, stimuliatoriai, narkotinės ar psichotropinės medžiagos, sprogmenys, šaunamieji ir šaltieji ginklai.

REKLAMA

Į stadionus sirgaliai taip pat negalės neštis profesionalią foto ir video aparatūrą, pirotechniką ir lazerinius prietaisus. Stadionuose bus draudžiamos vėliavos ir plakatai, kurių matmenys didesni nei 2 metrai pločio ir 1,5 m aukščio.

Oficialios sirgalių grupės, norinčios naudoti milžiniško dydžio vėliavas, turės tai derinti su UEFA atstovais likus dienai iki rungtynių.

Į oficialius mačus negalima įeiti su šalmais, kopėčiomis, taburetėmis, sudedomis kėdėmis, krepšiais, kuprinėmis ir kitais daktais, kurių matmenys viršija 25 см х 25 см х 25 см, ir kurie netilptų po žiūrovų kėde stadione.

REKLAMA
REKLAMA

Į draudžiamų daiktų sąrašą įtraukti garsiakalbiai, sirenos, kiti mechaniniai ir elektreniniai akustiniai prietaisai, vuvuzelos ir kiti pučiamieji instrumentai, masiškai naudoti per 2010 metų pasaulio čempionatą Pietų Afrikos Respublikoje. O taip pat - reklaminė produkcija, popierius rulonais ar didelis popieriaus kiekis.

Tiesa, ukrainiečiai rado savo pakaitalą vuvuzelai. Tai nacionalinis pučiamasis instrumentas, vadinamoji zozulica arba okarina. Teigiama, kad jos skleidžiamas garsas yra žemas, malonus ir nepiktins nei žiūrovų, nei futbolininkų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tik su UEFA leidimu galima bus įsinešti į stadionus gyvūnus. Dokumente pabrėžiama, kad sąrašas nėra baigtinis. Uždrausti įsinešti vieną ar kitą daiktą gali bet kuris prie stadiono įėjimo stovintis oficialus apsaugos darbuotojas, jeigu tai kels grėsmę saugumui.

„Euro 2012“ turnyras vyks Lenkijoje ir Ukrainoje birželio 8 - liepos 1 dienomis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų