REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kaune baigtas ikiteisminis tyrimas, kuriame statybų bendrovės direktorius A. J. įtariamas nusikalstamu bankrotu ir daugiau nei 1,5 mln. litų pasisavinimu.

REKLAMA
REKLAMA

Tyrimą vykdžiusios Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) Kauno apygardos valdyba ir Kauno apygardos prokuratūra nustatė, kad 56-erių metų įtariamasis, tuo pačiu metu buvęs ne tik bendrovės vadovu, bet ir kasininku, netinkamai tvarkė buhalteriją. 2004-2008 m. bendrovės apskaitoje jis nefiksuodavo grynųjų pinigų įplaukų į kasą už atliktus statybos darbus, taip pat nefiksuodavo ir pinigų išėmimo iš jos. Surinkta duomenų, kad dalis grynųjų pinigų statybų bendrovėje iš viso nebuvo apskaityta.

REKLAMA

Atskleista, kad jau paskelbus statybų bendrovei bankrotą A. J. bankroto administratoriui neperdavė tuo metu kasoje grynaisiais pinigais buvusių beveik 240 tūkst. litų. Dėl dar didesnės sumos - daugiau nei 1,2 mln. litų grynųjų pinigų - panaudojimo A. J. nepateikė jokių dokumentų.

Išaiškinta, kad ši suma iš bendrovės kasos, banke esančių sąskaitų ir mokėjimo kortelių buvo išgryninta 2006 m. Įtariama, kad trūkstant pasisavintų pinigų pasunkėjo bendrovės atsiskaitymas su tiekėjais ir kreditoriais ir tai lėmė jos nemokumą ir bankrotą.

Baudžiamąją bylą nagrinės Kauno miesto apylinkės teismas. Bendrovės vadovui gresia laisvės atėmimas iki dešimties metų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų