REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

JAV karinis tribunolas, kurio posėdis vyko šeštadienį Gvantanamo bazėje, pateikė oficialius kaltinimus penkiems asmenims, įtariamiems 2001 metų rugsėjo 11–osios teroro aktų organizavimu.

REKLAMA
REKLAMA

Tai sekmadienį pranešė užsienio naujienų agentūra.

Įtariamieji kaltinami sąmokslo organizavimu, taikių gyventojų užpuolimu, tyčiniu fizinės žalos padarymu, nužudymu, turto sunaikinimu, lėktuvo pagrobimu ir terorizmu. Tarp kaltinamųjų – Khalidas Sheikhas Mohammedas, kuris laikomas pagrindiniu kruviniausio JAV istorijoje teroro akto organizatoriumi. Šeštadienį stodamas prieš teismą, jis pirmą kartą per trejus metus pasirodė viešumoje.

REKLAMA

Kaip pažymi agentūra, visi penki kaltinamieji atsisakė atsakyti, ar jie pripažįsta savo kaltę. Negana to, spėjami teroristai ignoravo teismą per visą posėdį. Iš pradžių jie nusiėmė ausines, per kurias buvo transliuojamas sinchroninis proceso vertimas į arabų kalbą, atsiklaupė ir ėmė melstis. Vėliau du iš jų išsitraukė žurnalą "The Economist” ir ėmė jį vartyti. Kaip kaltinamiesiems pavyko atsinešti žurnalą, nepatikslinama.

REKLAMA
REKLAMA

Net kai į teismo salę buvo pakviestas vertėjas, kad išverstų teisėjo klausimus į arabų kalbą, kaltinamieji liko abejingi tam, kas vyksta. Gynyba atsisakė ką nors komentuoti. Ankščiau advokatai pareiškė, kad šis posėdis – "tik ilgo teismo proceso, truksiančio ne vienerius metus, pradžia”.

Jeigu karinis tribunolas pripažins teisiamuosius kaltais, jiems gresia mirties bausmė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų