REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kai kurios verslo nišos atrodo atsparios bet kokioms inovacijoms. Viena jų – namų dažymas. Tačiau taip atrodo tik iš pirmo žvilgsnio, rašo „Inc“.

REKLAMA
REKLAMA

Vankuveryje įsikūrusi bendrovė sugebėjo pritraukti klientų dėmesį siūlydama perdažyti visą namą per vieną dieną. Bendrovė „1-888-wow-1day“ ketina tapti didžiausia dažymo paslaugų įmone visoje Šiaurės Amerikoje.

REKLAMA

Įmonės vadovas Brianas Scudamore'as dažymo verslo griebėsi 2010, kuomet jam pačiam prireikė dažymo paslaugų bendrovės paslaugų. B. Scudamore sužavėjo bendrovės „One Day Painting“ požiūris į darbą. Ši įmonė pažadėjo penkių miegamųjų namą perdažyti per vieną dieną. Pusę septynių vakaro darbas buvo baigtas, o aplinka sutvarkyta taip, kad niekas nė nebūtų įtaręs apie buvusį remontą. B. Scudamore'as nutarė neišmesti dažymo įmonės vadovo vizitinės kortelės.

REKLAMA
REKLAMA

Metų pabaigoje B. Scudamore'as įsigijo „One Day Painting“, investavo 300 tūkst. JAV dolerių ir pakeitė pavadinimą į „1-888-wow-1day“. Anot verslininko, telefono numerio įtraukimas į bendrovės pavadinimą yra puikus triukas, kuris užtikrina, kad vos tik užsiminus apie įmonės paslaugas, potencialus klientas iš karto žinos, kaip su ja susisiekti.

„1-888-wow-1day“ sėkmės paslaptis ir sparti plėtra slypi galimybėje vienu metu į darbą mesti dideles pajėgas. Vieno užsakymo atlikimui įmonė surenka dažytojų komandą, kurią sudaro iki 16 žmonių. Jeigu vienas žmogus per dieną gali išdažyti vieną kambarį, tuomet dešimt žmonių sugebės nudažyti dešimt kambarių. Daugelis komandos darbuotojų yra samdomi tik konkrečiam darbui. Tik įmonės branduolį sudaro nuolatiniai darbuotojai. Gavęs užduotį komandos vadovas surenka komandą, išduoda bendrovės uniformas ir vyksta pas užsakovą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Įmonė gali pasiūlyti konkurencingas kainas, nes išvengia išlaidų, susijusių su nuolatinių darbuotojų įdarbinimu. Be to, atliekant dažymo darbus per vieną dieną įmonės darbuotojai gali sutaupyti laiko, kuris paprastai yra skiriamas pakartotiniams pasiruošimo ir valymo darbams.

Baigę darbus dažytojai sutvarko patalpas, o esant reikalui iškviečia profesionalią valymo komandą. Išvykdami dažytojai svetainėje palieka gėlių puokštę ir sveikinimo atvirutę, kurią pasirašo visi dažytojai. Esant itin dideliam užsakymui „1-888-wow-1day“ apgyvendina savo klientus viešbutyje ir pavaišina vakariene. Šios nedidelės smulkmenos padeda užtikrinti gerą įmonės vardą.

REKLAMA

Tokio pobūdžio dažymo paslaugas teikia ne tik „1-888-wow-1day“ , bet ir kitos dažymo bendrovės, tačiau „1-888-wow-1day“ yra vienintelė, kuri veikia visoje JAV teritorijoje. Bendrovė siūlo partneriams frančizės pagrindu naudotis išpopuliarintu prekės ženklu. Per pusantrų metų bendrovė įsteigė 177 padalinius. Per šį laikotarpį bendrovės apyvarta pasiekė 5 mln. JAV dolerių. „1-888-wow-1day“ tikisi iki 2017 metų pasiekti 75 mln. JAV dolerių apyvartą.

„1-888-wow-1day“ ir į ją panašios bendrovės atneša inovacijas ir į tas sritis, kuriose iš pirmo žvilgsnio nebeliko vietos tobulėjimui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų