REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kiekvienais metais kova dėl apdovanojimų Tarptautiniuose metų variklio rinkimuose darosi vis intensyvesnė. 2012 m. teisėjų grupei greta jau ne pirmus metus rinkoje esančių variklių teko įvertinti 39 visiškai naujus motorus. Šiame konkurse netrūksta įvairovės, o svarbiausių naujų motorų sąraše yra tokie agregatai kaip mažesnio darbinio tūrio „McLaren“ V8 tipo variklis arba turbokompresorinis BMW M padalinio V8 motoras, taip pat ir miniatiūrinis „Ford“ trijų cilindrų motorėlis bei elektriniai „Nissan Leaf“ ir „Renault Fluence“ varikliai.

REKLAMA
REKLAMA

„McLaren“ 3,8 litro V8 variklis (nuotr. Gamintojo)„McLaren“ 3,8 litro V8 variklis (nuotr. Gamintojo)

Konkursą organizuojančio „Engine Technology Internatiotal“ žurnalo redaktorius ir rinkimų pirmininkas Deanas Slavinchas pažymėjo, kad vertintojų komanda kaip ir kiekvienais metais įvertino visus per paskutinius 12 mėnesių rinkoje pasirodžiusius variklius. „Mes visiškai įsitikinę, kad šiais metais tas vertinimas buvo sudėtingas kaip niekada anksčiau. Praėjusiais metais pasakiškas „Fiat“ mažylis „TwinAir“ pelnė net keturis apdovanojimus ir bus įdomu pamatyti, ar jis vis dar gali nustebinti, dalyvaudamas greta kitų tikrai įspūdingų konkurentų“, ‒ kalbėjo jis.

REKLAMA

„Fiat 500 Twin-Air”: variklis (nuotr. Balsas.lt/Ruslano Kondratjevo)„Fiat 500 Twin-Air”: variklis (nuotr. Balsas.lt/Ruslano Kondratjevo)

Degalų kainos visame pasaulyje vis dažniau patenka į naujienų antraštes, todėl nenuostabu, kad rinkoje svarbūs kaip niekada anksčiau tampa maži ekologiški motorai, taip pat elektros varikliai. Klestinčioje ekologiško metų variklio kategorijoje praėjusių metų laimėtojas, 875 kubinių centimetrų darbo tūrio turbininis „Fiat“ motoras susirems su 1,4 litro benzininį variklį turinčia novatoriška „General Motors“ hibdirine jėgaine, kuri naudojama „Chevrolet Volt“ ir „Opel Ampera“ dvynukuose. Šioje kategorijoje rimtas pretendentas yra ir savito žavesio turintis 999 kubinių centimetrų darbo tūrio turbininis „Ford“ variklis.

REKLAMA
REKLAMA

„BMW“ išplatino oficialias „M5“ fotografijas (nuotr. Gamintojo)4,4 litro darbo tūrio „BMW“ variklis su dviem turbokompresoriais  (nuotr. Gamintojo)

Daug publikos dėmesio tradiciškai sulaukia ir Sportiško metų variklio rinkimai, kuriuose puikiam „Ferrari“ 4,5 litro V8 tipo motorui teks susigrumti su naujuoju „McLaren“ 3,8 litro V8 agregatu iš „MP4-12C“ superautomobilio ir 4,4 litro, V8 tipo BMW jėgaine su dviem turbokompresoriais, kuri suka naujos kartus M5 ir M6 modelių ratus, taigi konkurencija čia arši kaip niekada anksčiau.

Kalbant apie visiškai naujus variklius 2011 m. rinkoje, bene didžiausius lūkesčius laimėti „debiutanto“ nominacijoje turi „Mazda“ su 2,2 litro „skyactive“ dyzeliniu motoru, tačiau į šį apdovanojimą taip pat taikosi ir tokie gamintojai kaip „McLaren“, BMW, „Ford“ ir „General Motors“. Galutiniai rezultatai domina visus, taip pat ir pačius šios industrijos dalyvius.

14-ųjų Tarptautinių metų variklio rinkimų rezultatai bus paskelbti birželio 13 d. Vokietijos mieste Štutgarte vyksiančios „Engine Expo 2012“ parodos metu. Renginio, kuris automobilių industrijoje yra vienus iš ryškiausių orientyrų, nurodančių naujausias tendencijas metu iš viso bus įteikta 12 apdovanojimų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų