REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo Liberalų ir centro sąjungos (LiCS) frakcijos seniūnas Andrius Burba teigia esąs nemaloniai nustebintas Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos seniūno Jurgio Razmos pareiškimais, kad Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) turi kreiptis į teismą dėl Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) direktoriaus Kęstučio Jucevičiaus atleidimo.

REKLAMA
REKLAMA

Tokias mintis J. Razma išsakė po vakarykščio vidaus reikalų ministro Artūro Meliano sprendimo skirti viešuosius ir privačius interesus supainiojusiam FNTT vadovui griežtą drausminę nuobaudą - papeikimą.

REKLAMA

„Kuomet frakcijos seniūnas išsako tokius raginimus, nori nenori gali pradėti tikėti sąmokslo teorijomis, skelbiančiomis, kad Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcija “valdo„ VTEK“, - pabrėžia A. Burba.

LiCS seniūno nuomone, J. Razmos pasisakymus galima traktuoti kaip tiesioginį spaudimą ir kišimąsi į VTEK veiklą. A. Burbos teigimu, tokie dalykai teisinėje valstybėje yra netoleruotini.

„Beje, tai ne kartą ir ne du viešai yra tvirtinę ne kas kitas, o patys konservatoriai“, - primena LiCS frakcijos vadovas.

REKLAMA
REKLAMA

A. Burbos žodžiais, VTEK yra savarankiška institucija ir gali pati nuspręsti - kreiptis į teismą dėl K. Jucevičiaus atleidimo ar nesikreipti, imtis kitokių veiksmų ar jų išvis nesiimti.

„Komisijai nereikia niekieno raginimų, priminimų ar nurodymų. Dabar, po J. Razmos pasisakymų, bet koks VTEK veiksmas, o ypač - kreipimasis į teismą kels pagrįstus įtarimus, jog komisija klusniai vykdo konservatorių paliepimus. Šios frakcijos seniūnas savo pareiškimais pastatė VTEK į išties nepavydėtiną padėtį. Belieka tikėtis, jog komisijai užteks išminties bei valios atlaikyti šį politinį spaudimą“, - teigia A. Burba.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Reaguodamas į šį Seimo nario A. Burbos pareiškimą Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos seniūnas Jurgis Razma sako, kad tai nėra joks spaudimas, o reaguojant į susidariusią situaciją tiesiog priminimas apie VTEK teisines galimybes, kad ji pati gali kreiptis į teismą dėl FNTT vadovo K. Jucevičiaus atleidimo, kuris, VTEK sprendimu, pažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybės tarnyboje įstatymą.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų