REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Gegužės 12–13 d. vyksiančiame festivalyje „Čia visa Lietuva“ prekybos miestelis URMAS mažiems ir dideliems renginio svečiams ne tik siūlys aplankyti įdomias ekspozicijas, bet ir kvies įsigyti bei namo parsivežti linksmų, žaismingų, netradicinių, senovinių atributų.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos liaudies buities muziejuje bus siūloma užeiti į bagažinių turgų, kur daiktai keičia savo šeimininkus, o žmonės tiesiog gerai leidžia laiką. Čia bus parduodama viskas: bagažinėse išvysite ir namų apyvokos daiktų, ir drabužių, ir interjero detalių. „Šio turgaus prekeiviais gali būti visi norintieji: savo atsivežtas prekes jie gali parduoti arba išmainyti. Tai – puiki proga pabendrauti ir susirasti bendraminčių“, – sakė prekybos miestelio URMAS rinkodaros vadovas Jonas Plenta.

REKLAMA

Pirmą kartą bagažinių turgus išvyks iš įprastos vietos – prekybos miestelio URMAS, kur vyksta kiekvieno mėnesio antrąjį šeštadienį. Neretas šio turgaus dalyvis – šeima, kuri prekiauja, mainosi daiktais ar tiesiog bendrauja. Bagažinių turgus tradiciškai nemokamas, o visiems norintiems reikia registruotis elektroniniu paštu [email protected]

Knygų, žurnalų, nuotraukų, vinilinių plokštelių gerbėjams šventė „Čia visa Lietuva“ kvies užsukti ir į knygų turgų, kur savo naujo šeimininko lauks įvairi grožinė, mokslinė, religinė, specializuota literatūra, nuotraukos, vinilinės plokštelės. Visos knygos, žurnalai, nuotraukos, atvirukai ir vinilinės plokštelės bus parduodamos už simbolinę kainą.

REKLAMA
REKLAMA

Į Liaudies buities muziejų atriedės ir mažų bei didelių akį trauks įdomios senovinės technikos ekspozicija. Čia bus galima išvysti angliškus dviaukščius XX a. vidurio autobusus, legendinius traktorius „Lanz Bulldog“, „Ford Model T“ automobilį, 1926–1928 m. pagamintą, iš Prancūzijos įsigytą sunkvežimiuką „Citroen B14“, anglišką garvežiuką, kūrenamą tikra anglimi.

„Šis festivalis organizuojamas tarptautinės šeimos dienos proga, todėl mūsų įmonė sveikina visas Lietuvos šeimas, festivalio „Čia visa Lietuva“ organizatorius su puikia iniciatyva. Esu tikras, kad mūsų siūlomos pramogos suteiks daug džiaugsmo visiems susirinkusiems“, – sakė J. Plenta.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Trečius metus organizuojamas festivalis „Čia visa Lietuva“ jau tapo gražia tradicija. Kaip ir kasmet, taip ir šiemet renginys siūlys gausybę įvairiausių pramogų kiekvienam: vaikui, jo mamai, tėčiui, seneliui, močiutei, dėdei, draugui. Festivalio programa kvies į parodas, koncertus, žaisti liaudies ir modernius žaidimus, išbandyti atrakcionus, aplankyti amatininkų muges ir ūkininkų turgų su gausybe unikalių lietuviškų gaminių, sveikų lietuviškų produktų.

Visų dėmesį trauks parodomosios kinologų programos, žirgų konkūras, stipriausių Lietuvos vyrų pasirodymai „Tauras“ Lietuvos galiūnų čempionato I etape ir „Lietuvos mėgėjų galiūnų taurėje 2012“, policijos, gaisrinės ir viešojo saugumo tarnybos edukacinė programa. Po įtemptų kovų ir įdomių mokymų pailsėti kvies pirties kiemas, aitvarų pieva ir dar daug kitų pramogų ir mažiems, ir dideliems.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų