REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

UEFA Čempionų lygos finale bus įdomi ir nenuspėjama kova, o pagrindinis trofėjus turėtų atsidurti dvikovos šeimininkų Miuncheno „Bayern“ futbolininkų rankose. Tokią prestižiškiausio Europos klubų turnyro kulminaciją gegužės 19 dieną Miunchene prognozuoja Lietuvoje dirbantys futbolo specialistai.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos futbolo rinktinės strategas Csaba Laszlo teigė, kad gera finale matyti komandas, kurių niekas nesitikėjo. „Turėtų būti itin įdomus finalas. Mano nuomone, pranašumą turės „Bayern“. Miunchenio komanda žais savo aikštėje su milžinišku sirgalių palaikymu. Tačiau nereikia pamiršti, kad „Chelsea“ pastaruoju metu demonstruoja gerą žaidimą ir tikrai neatsitiktinai atsidūrė finale“, – sakė Vokietijoje ir Anglijoje dirbęs vengras.

REKLAMA

Anot jo, finale susidurs du skirtingi futbolo stiliai: „Vokietijos futbolas skiriasi nuo anglų „Premier“ lygos – susidurs dvi futbolo kultūros. Emociškai taip pat bus įdomu, nes dvikovos tarp vokiečių ir anglų visuomet kelia daug aistrų.“

Laszlo Csaba (nuotr. Balsas.lt/Ruslano Kondratjevo)Laszlo Csaba (nuotr. Balsas.lt/Ruslano Kondratjevo)

Cs. Laszlo tikino, kad lemiamu faktoriumi gali tapti komandų pagrindinių žaidėjų sportinė forma rungtynių dieną.

„Chelsea“ turi tokius žaidėjus kaip Fernando Torresas ir Didier Drogba, kurie vieni gali nulemti mačo baigtį. Tokie „Bayern“ komandoje gali būti Arjenas Robbenas ir Franckas Ribery, tačiau žinome, kad tarp jų perbėgo juoda katė. Žaidimą pakoreguos ir faktas, kad ne visi žaidėjai dėl geltonųjų kortelių ar traumų galės išbėgti į aikštę. Jei sudėtume visus pliusus ir minusus, manau, galimybes laimėti vienai ar kitai komandai turėtume 50 prie 50“, – spėjo Lietuvos rinktinės treneris.

REKLAMA
REKLAMA

Legendinis Vilniaus „Žalgirio“ futbolininkas, šiuo metu Vilniaus REO treneris Stasys Baranauskas teigė, kad laukė finalo „Real“ – „Barcelona“. „Finale matome „Chelsea“ ir „Bayern“, o tai dar kartą parodo, kad neįveikiamų komandų nėra“, – sakė jis.

Stasys Baranauskas (nuotr. Fotodiena.lt/Alfredo Pliadžio)Stasys Baranauskas (nuotr. Fotodiena.lt/Alfredo Pliadžio)

„Finalo favoritė bus „Bayern“, nes rungtynės vyksta Vokietijoje. Pusfinalio dvikova su „Real“ parodė, kad vokiečių klubas itin galingas. Negalima nurašyti ir „Chelsea“, tačiau daug ką lems tai, kad negalės žaisti keli pagrindiniai žaidėjai tiek dėl traumų, tiek dėl geltonųjų kortelių. Būtent jų gali pritrūkti“, – dėstė S. Baranauskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Anot jo, Miuncheno komanda turėtų laimėti. „Jeigu anksčiau vokiečių rinktinė ir klubai išsiskyrė disciplina, tai dabar prie to dar pridėkime ir žaidimo grožį“, – kalbėjo specialistas.

Valdas Urbonas (nuotr. Fotodiena.lt/Alfredo Pliadžio)Valdas Urbonas (nuotr. Fotodiena.lt/Alfredo Pliadžio)

Lietuvos čempionės Panevėžio „Ekrano“ komandos strategas Valdas Urbonas tikino, kad vienerių rungtynių favoritą įvardyti gana sunku. „Vis dėlto persvarą atiduočiau „Bayern“ futbolininkams. Jie žais savo arenoje su savais sirgaliais, o tai didelis privalumas. Ši komanda pagal meistriškumą, discipliną ir žaidimo stilių atrodo geriau nei varžovai iš Londono“, – teigė jis.

Treneris taip pat pastebėjo, kad „Chelsea“ ekipa šį sezoną nedemonstruoja geriausio savo futbolo: „Trenerių kaita, prastoki rezultatai „Premier“ lygoje, žaidėjų bruzdesys ir nesutarimai – visa tai turėtų matytis galutiniame rezultate.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų