REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ketvirtadienio, gegužės 3 d. vakarą Justiniškių mikrorajone esančios vienos iš didžiausių Vilniaus metalinių garažų bendrijų teritorijoje vyko susirinkimas, kurio metu jos nariams buvo pranešta, kad pagal praėjusių metų rugsėjo 20 d. priimtą teismo sprendimą atstatytos privačios nuosavybės sklypo dalį užimantys garažai turi būti iškeldinti. 16-oji laikinų metalinių garažų statybos ir eksploatacijos bendrija su keturiais nuosavybės teisę atgavusiais privačiais savininkais bylinėjasi nuo 2007 m., tačiau panašu, kad kova ilgai nebesitęs.

REKLAMA
REKLAMA

Išsikelti arba parduoti

Per šešis mėnesius iškeldinti nurodyta 820 garažų, apie pora šimtų greičiausiai ras naujas vietas teritorijos, kuri kol kas lieka nepaleista ir dar turi laisvų vietų plote, tačiau likusiems reiks arba rasti vietą patiems arba parduoti garažą į metalo laužą.

REKLAMA

„Kai savivaldybė pradėjo atstatinėti nuosavybės teises žemės sklypams, mūsų vieta, kaip neužstatyta nuolatiniais statiniais pateko į pirmuosius sąrašus. Daugybę metų žemė priklausė valstybei, mes tvarkinga įmokėdavome nuomos mokestį, tačiau dabar viskas keičiasi“, − kalbėjo bendrijos pirmininkas Petras Mažielius.

Anot vieno vardo ir pavardės skelbti nepanorusio įvardinti garažų savininko, pasigirdus pirmosioms kalboms apie galimybę šioje strategiškai patogioje vietoje esantį žemės sklypą išnaudoti naudingiau savivaldybės atstovai iš pradžių žadėjo suteikti galimybes perkelti garažus už miesto ribų. „Buvo kalbama apie Širvintas. Tai tikrai nėra blogas variantas, nes ir Sovietų Sąjungos laikais žmonės laikydavo automobilius toli už miesto ribų. Neturėdami garažų pastatydavo juos kur nors pas gimines nuošaliuose miesteliuose ir į miestą grįždavo viešuoju transportu“, − tikino pašnekovas.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip pažymėjo P. Mažielius, ketinama keisti žemės sklypo paskirtį į visuomeninę tam, kad būtų galima statyti privačius namus. Justiniškių garažų bendrija, anot pašnekovo, yra kliuvinys savivaldybės ir suinteresuotų verslininkų planuose. „Nesame vieninteliai tokie. Metaliniai garažai aplinkui iškeldinami tūkstančiais, galima sakyti, kad savivaldybė juos naikina, tačiau daro tai svetimomis rankomis“, − komentavo bendruomenės pirmininkas.

Automobiliai užpildys kiemus

Vilnietis pabrėžė, kad šiuo atveju kalbama ne apie vieną ar du garažus, tačiau apie daugiau nei du tūkstančius, todėl jei žmonės bus išvaryti iš dabartinės teritorijos, automobiliai pasirodys gatvėse ir kiemuose, kuriuose ir taip jau darosi ankšta.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Kalbama, kad naujieji savininkai, kurie laimėjo paskutinius keturis teismus dėl nuosavybės teisių ir šiuo metu valdo sklypą, turi artimų ryšių su nusikalstamomis struktūromis. Nemalonu ir tai, kad nors iš pradžių buvo kalbama apie pereinamąjį laikotarpį, per kurį būtų bandoma spręsti naujos vietos garažams klausimą, dabar tokios galimybės mes neturime. Mums tiesiog liepiama išsikraustyti“, − skundėsi bendruomenės narys.

Anot bendruomenės nario, garažai ne tik leidžia sumažinti gatvėse statomų automobilių skaičių, bet ir suteikia savininkams saugumą. Šiuo atveju svarbu ir tai, kad garažai statomi didele grupe, o ne pavieniui. „Pagal naujųjų sklypo savininkų skelbiamus planus stovintis nuošalyje mano garažas nebus iškeliamas. Bet kas iš to, jei mūsų čia liks vienetai. Būsime tik grobis vagims ir chuliganams, juk mūsų bendruomenė ir naudinga tuo, kad visi esame kartu. Jei išsibarstysime, tapsime labai pažeidžiami“, − tikino pašnekovas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų