REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Daktarų veterano Limpuko byla vėl stringa

Kauno apygardos teismas jau antrus metus negali baigti nagrinėti kauniečio Remigijaus Arvydo Vaičiūno, pravarde Limpukas baudžiamosios bylos.

REKLAMA
REKLAMA

Jis anksčiau priklausė Kauno Daktarų gaujai.

Dar 1987-aisiais sovietinėje Lietuvoje Limpukas kartu su Henriku Daktaru ir kitais asmenimis buvo teisiamas dėl lapiuų vagysčių.

REKLAMA

Byla užstrigo Apeliaciniame teisme

Jau antrus metus Limpukas, drauge su Algimantu Žulpiu, Mindaugu Bernotu bei Linu Armonu teisiami už disponavimą labai dideliu kiekiu heroino, ketinant jį parduoti.

Teisėja Laima Grebliūnienė buvo priversta atidėti eilinį apygardos teismo posėdį, nes byla per klaidą dar negrąžinta iš Lietuvos apeliacinio teismo.

Po to, kai teisiamajam A. Žulpiui teismas pratęsė suėmimo terminą, jis pasiskundė Apeliacinam teismui dėl, jo manymu,  pernelyg ilgai užsitęsusios „viešnagės“ tardymo izoliatoriuje.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos apeliacinis teismas A. Žulpio skundą nagrinėjo išsireikalavęs bylą iš Kauno apygardos teismo, tačiau atmetęs teisiamojo prašymą, vietoj bylos per klaidą į Kauną išsiuntė kitą dokumentą.

Per tą laiką Kauno apygardos prokuratūra dar patikslino kaltinimus visai ketveriukei, todėl teisiamuosius teks apklausti papildomai.

Vienintelis laisvėje

Teisėjai L. Grebliūnienei teko ilgokai derinti būsimų posėdžių datas, nes kaltinamuosius ginantys garsūs advokatai labai užimti kitose bylose.

O tuo metu stikliniame teisiamųjų narve A. Žulpys, M. Bernotas ir L. Armonas demonstravo savo puikią nuotaiką salėje susirinkusiems artimiesiems bei garsiai šaipėsi ir juokėsi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kai teisėja perspėjo vyrus, kad jie elgtusi ramiau, kažkuris iš teisiamųjų atkirto, kad nekaltai kali jau antrus metus, todėl ir „narve“ jaučiasi bei elgiasi kaip beprotnamyje.

Nesuimtas bylos svarstymo pabaigos laukia tik R.A. Vaičiūnas – Limpukas, kuris dėl neįgalumo sunkiai vaikšto ir turi kitų rimtų sveikatos problemų.

Mašinvagiai šiurpino visą Europą

Legendinio Daktarų nusikalstamo susivienijimo veteranas pernai pavasarį kurį laiką buvo gydomas Kauno klinikų stacionare dėl po patirto miokardo infarkto atsiradusių komplikacijų, todėl teismo posėdžiai kurį laiką taip pat nevyko.

REKLAMA

2006 metais jau bene 4 teistumus turintis Limpukas buvo sulaikytas per bendrą Vokietijos, Belgijos ir Lietuvos policijos operaciją, kai Vokietijoje buvo suimta 10 lietuvių gauja, o dar 4 artimos Daktarų aplinkos žmonės buvo sulaikyti po Kaune ir kitose Lietuvos miestuose atliktų kratų.

Ši gauja specializavosi grobdama Vakarų Europoje brangius automobilius.

Berlyne pavogti limuzinai buvo pergabenami į Belgiją. Ten automoblius išardydavo dalimis, nutrindavo indentifikacijos numerius ir gabendavo į Lietuvą.

Apie kauniečių siautėjimus Belgijoje buvo nemažai rašyta vietinėje spaudoje, sukūrti televizijos reportažai, kuriuose skelbta, kad lietuviai kontroliuoja pogrindinį automobilių vagysčių verslą visoje Rytų Europoje. Belgų žurnalistai lankėsi ir Kaune. Jiems didelę nuostabą sukėlė tai, kad buvę Daktarų šulai nevaržomai gyvena pakaunėje stovinčiuose pilis primenančiuose nuosavuose namuose.

REKLAMA

Išgyveno jaunųjų gangsterių ataką

Tačiau tuomet  R. A. Vaičiūnas Belgijos teisėsuagininkams nebuvo išduotas, nes 2006 metų rugpjūčio mėnesį savo namų, Kauno rajono Domeikavos miestelyje, kieme buvo užpultas kelių jaunosioms banditų gaujoms priskiriamų vyrų, sužalotas ir liko invalidu.

Tą pavakare į Limpuko namų kiemą įlėkė galingas „Mercedesas“, o iš jo iššokę du Kauno gangsterių jaunimui priskiriami vyriškiai ėmė šaudyti į pavėsinėje sėdėjusį namų šeimininką.

R. A. Vaičiūnui ne mažiau kaip 8 kulkomis buvo suvarpytos kojos, o vėliau užpuolikai jį dar sumušė beisbolo lazda.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šį kartą Limpukui į teismo posėdžius teks ateiti dar ne kartą, nes jų datas proceso dalyviai suderino net iki rudens.

Jau birželio pradžioje Kauno apygardos teismo teisėjai teks vėl svarstyti M. Bernoto ir L. Armono suėmimo pratęsimo klausimą, o liepos mėnesį – nuspręsti dėl A. Žulpio kardomosios priemonės.

Remigijus RAINYS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų