REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vidaus reikalų ministras Artūras Melianas ketvirtadienį priėmė sprendimą naujajam Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) vadovui Kęstučiui Jucevičiui už sukeltas abejones dėl interesų konflikto skirti drausminę nuobaudą – papeikimą.

REKLAMA
REKLAMA

ELTA primena, kad naujasis FNTT direktorius K. Jucevičius, laikinai eidamas FNTT direktoriaus pareigas ir pasirašydamas Specialiųjų tyrimų tarnybai (STT) skirtą raštą, jog FNTT neturi duomenų apie jo paties nepatikimumą, supainiojo viešuosius ir privačius interesus. Tą yra konstatavusi Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK).

REKLAMA

Tarnybinę nuobaudą – papeikimą K. Jucevičiui vidaus reikalų ministras A. Melianas skyrė atsižvelgdamas į VTEK sprendimą bei Vidaus reikalų ministerijos (VRM) Teisės departamento atlikto tyrimo išvadas.

Abejonių dėl K. Jucevičiaus veiksmų kilo po to, kai jis pasirašė raštą dėl savo paties patikimumo STT.

Įvertinusi situaciją, VTEK nusprendė, jog, nesikreipęs į vidaus reikalų ministrą ir negavęs jo pavedimo pasirašyti ar nusišalinti, K. Jucevičius tokiu veiksmu pažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo nuostatas, tačiau tarnybinės nuobaudos nepasiūlė.

REKLAMA
REKLAMA

Po šio sprendimo, gavęs vidaus reikalų ministro pavedimą ir atlikęs tyrimą, VRM Teisės departamentas konstatavo, kad K. Jucevičius pažeidė minėto įstatymo nuostatas, tačiau tai nelaikoma šiurkščiu tarnybiniu nusižengimu.

Pažymėtina, jog raštas buvo parengtas dar iki jam pradedant eiti pareigas, pasirašymas nebuvo tyčinis veiksmas, be to, jokių neigiamų pasekmių dėl jo nekilo.

VRM Teisės departamento tyrėjų teigimu, atsižvelgiant į tai, jog daugiau nei dvidešimtį metų vidaus tarnybos sistemoje dirbantis K. Jucevičius tarnybinių nuobaudų neturi, už nepriekaištingą ir pavyzdingą tarnybinių pareigų atlikimą daug kartų skatintas ir apdovanotas žinybiniais ženklais, pasiūlyta tarnybinė nuobauda – papeikimas – yra adekvati padarytam tarnybiniam nusižengimui ir atitinka teisingumo ir protingumo principus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų