REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien visų britų dienraščių pirmuose puslapiuose mirgėjo straipsniai apie Slaptos žvalgybos tarnybos talentingą dešifruotoją Haretą Williamsą, kurio kūnas buvo rastas 2010 metų rugpjūtį didelėje rankinėje, kurios užtrauktukas buvo užtrauktas iš išorės.

REKLAMA
REKLAMA

Trečiadienį buvo užbaigtas teisminis tyrimas ir paaiškinta, kad H. Williamso mirties aplinkybes „kažin ar kada nors būtų įmanoma tinkamai paaiškinti“, rašo „Financial Times“. Slaptos žvalgybos tarnybos vadovas atsiprašė už tai, kad darbuotojo dingimas buvo pastebėtas taip vėlai – praėjus savaitei po to, kai jis nustojo rodytis darbe.

REKLAMA

Iki to laiko H. Williamso kūnas jau ėmė irti ir specialistai negalėjo atlikti skrodimo.

„Daily Telegraph“ pažymi, kad teismo verdiktas be atsakymų paliko daugelį svarbių klausimų. Pavyzdžiui, kaip mirė H. Williamsas, ar jo mirtis buvo susijusi su darbu ar su asmeniniu gyvenimu, kieno DNR buvo rastas ant rankinės, kodėl tarnyba neleido policijai patikrinti devynių dešifruotojui priklaususių atmintinių turinio.

H. Williamso tėvai įsitikinę, kad po jo mirties, kurią jie laiko žmogžudyste, tam tikri specialistai profesionaliai aptvarkė jo butą nuo DNR pėdsakų ir įjungė ten šildymą – vasarą -  kad kūnas kuo greičiau imtų irti.

Londono policija žada tęsti atsakymų paiešką.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų