REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos futbolo rinktinės strategas Csaba Laszlo baigia dėlioti komandos pasirengimo planą. Likus savaitei iki kontrolinių rungtynių gegužės 29 dieną su Europos čempionatui besirengiančia Rusija bus paskelbtas ir Lietuvos nacionalinės ekipos žaidėjų sąrašas.

REKLAMA
REKLAMA

„Net ir A lygoje matau žaidėjus, kurie mane nenustoja stebinti. Manau, 7-8 žaidėjai iš „Žalgirio“, Sūduvos“ ir „Ekrano“ komandų turi galimybių apsivilkti rinktinės aprangą. Jiems būčiau linkęs suteikti progą“, – teigė treneris.

REKLAMA

Ketvirtadienį LFF būstinėje surengtoje spaudos konferencijoje vengrų futbolo specialistas pasakojo, kad peržiūrėjęs ankstesnes Lietuvos rinktinės rungtynes labiausiai pasipiktino agresyvumo stoka. Ypač tai matėse dvikovoje su Lichtenšteino futbolininkais.

„Savo treniruojamoje komandoje noriu matyti žaidėjus, bėgančius dvigubai greičiau nei Cristiano Ronaldo ir kovojančius dvigubai geriau nei Gennaro Gatusso, – dėstė Cs. Laszlo. – Trūksta agresyvumo ir kovos, todėl noriu jaunų žaidėjų, turinčių ambicijų ir trokštančių kažką įrodyti.

REKLAMA
REKLAMA

Jis pastebėjo, kad didelė klaida buvo išnaudoti žaidėjus kitoje pozicijoje nei jie rungtyniauja savo klubuose: „Jei esi geriausias savo pozicijoje, tai dėl to turi ir patekti į rinktinę. Turi būti tam tikra struktūra ir disciplina.“

Kas daugiausiai kelia nerimo komplektuojamoje Lietuvos rinktinėje? „Puolėjo pozicija. Bus naujų veidų iš A lygos, tačiau kol kas nematau tinkamų žaidėjų puolėjo pozicijoje. Mums reikia žudiko, kuris turėdamas vieną šansą pelnytų tris įvarčius“, – kalbėjo treneris.

Cs. Laszlo taip pat nebuvo patenkintas kontrolinių varžybų planu. Visos kontrolinės kovos vyks išvykoje, o vienintelės šiais metais rungtynės namie – FIFA 2014 metų pasaulio čempionato atrankos mačas su Slovakija rugsėjo 7 dieną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Rungtynės išvykoje duoda pasitikėjimo savo jėgomis, tačiau reikėtų balanso, – teigė specialistas. – Kita vertus, norėtųsi daugiau tokių varžovų kaip Rusija. Niekas neturi daug motyvacijos žaisti su Baltarusija ar Makedonija. Dirbame šia linkme ir tikimės, kad ateityje mūsų varžovai kontrolinėse dvikovose turės skambesnius vardus.“

Lietuvos rinktinės strategas atkreipė dėmesį, kad negali žiūrėti į Vilniuje esančius Nacionalinio stadiono griaučius: „Pirmiausia reikia turėti stadioną, kad galėtume kviestis tokias rinktines kaip Vokietiją ar Angliją.“

REKLAMA

Kontrolinių rungtynių planas

Gegužės 29 diena: Rusija – Lietuva (Nionas, Šveicarija)

Birželio 1 diena: Lietuva – Latvija (Veru, Estija)

Birželio 3 diena: Estija/Suomija – Lietuva (veru arba Tartu, Estija)

Birželio 8 diena (Baltarusija – Lietuva (Žodinas, Baltarusija)

Rugpjūčio 15 diena: Makedonija – Lietuva (Skopjė, Makedonija)

TAIP PAT SKAITYKITE:

M. Savėnas: mieliau atlieku perdavimą, nei pats mušu

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų