REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Europos Sąjungos (ES) statistikos agentūros „Eurostat“ duomenimis, kovą, palyginti su vasariu, gamintojų kainos euro zonoje išaugo 0,5 proc., o visoje ES padidėjo 0,6 proc. Vasarį kainos abiejose zonose atitinkamai padidėjo 0,6 ir 0,9 procento.

REKLAMA
REKLAMA

Kovą, palyginti su tuo pačiu 2011 m. mėnesiu, gamintojų kainos euro zonoje padidėjo 3,3 proc., o ES - 3,8 proc.

REKLAMA

Lietuvoje kovą, palyginti su ankstesniu mėnesiu, gamintojų kainos padidėjo 1,1 proc., o per metus - 7,3 proc.

Kovą, palyginti su vasariu, gamintojų kainos, neskaičiuojant energetikos sektoriaus, euro zonoje ir visoje ES padidėjo po 0,2 proc. Energetikos sektoriuje prekių kainos euro zonoje ir ES padidėjo atitinkamai 1,4 ir 1,8 proc. Tarpinio vartojimo prekių kainos abiejose zonose išaugo po 0,3 proc., trumpalaikio vartojimo prekių kainos - po 0,2 proc., investicinių prekių kainos - po 0,1 proc. Ilgalaikio vartojimo prekių kainos euro zonoje ir ES nepakito.

REKLAMA
REKLAMA

Turimais ES valstybių narių duomenimis, labiausiai gamintojų kainos šiuo laikotarpiu padidėjo Graikijoje ir Didžiojoje Britanijoje (po 1,2 proc.), Lietuvoje (1,1 proc.) ir Kipre (1,0 proc.), o sumažėjo tik Švedijoje (-0,5 proc.), Vengrijoje ir Austrijoje (po -0,1 proc.).

2012 m. kovą, palyginti su tuo pačiu 2011 m. mėnesiu, gamintojų kainos, neskaičiuojant energetikos sektoriaus, euro zonoje ir ES padidėjo atitinkamai 1,5 ir 1,8 proc. Kainos euro zonos energetikos sektoriuje ūgtelėjo 8,5 proc., o ES - 8,6 proc. Trumpalaikio vartojimo prekių kainos euro zonoje padidėjo 2,8 proc., o ES - 3,1 proc. Ilgalaikio vartojimo prekių kainos euro zonoje ir ES išaugo atitinkamai 2,3 ir 2,2 proc. Investicinių prekių kainos euro zonoje ir ES padidėjo atitinkamai 1,1 ir 1,2 proc. Tarpinio vartojimo prekės euro zonoje ir ES pabrango atitinkamai 0,9 ir 1,2 proc.

Lyginamuoju laikotarpiu gamintojų kainos daugiausia padidėjo Latvijoje (10,0 proc.), Kipre (8,8 proc.) ir Vengrijoje (7,4 proc.), o mažiausiai padidėjo Maltoje (0,5 proc.), Slovėnijoje (0,6 proc.) ir Austrijoje (1,6 proc.).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų