REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dukterėčią žaginęs kaunietis nuteistas 9 metų laisvės atėmimo bausme ir turės atlyginti neturtinę žalą.

REKLAMA
REKLAMA

Kauno apygardos teisme išnagrinėjus baudžiamąją bylą, paskelbtas nuosprendis kauniečiui R. B. (gim. 1973 m.), kuris buvo pripažintas kaltu dėl mažamečio bei nepilnamečio asmens išžaginimo. Jam paskirta 9 metų laisvės atėmimo bausmė. Teismas taip pat priteisė atlyginti nukentėjusiajai 30 tūkst. litų neturtinę žalą.

REKLAMA

Kaltinamasis R. B. nuteistas už tai, kad nuo 2008 m. gruodžio 22 d. iki 23 d. Kaune esančiame bute, grasindamas panaudoti fizinį smurtą bei pasinaudodamas mažametės bejėgiška būkle dėl labai jauno amžiaus, prievarta nurengė mergaitę ir lytiškai su ja santykiavo – mažametę išžagino, teigiama teismo pranešime.

Taip pat R. B. nuteistas už tai, kad 2009 m. birželio–liepos mėnesiais, grasindamas panaudoti fizinį smurtą bei mušdamas į įvairias kūno vietas bei suduodamas smūgį į petį, išžagino tada nepilnametę nukentėjusiąją.

REKLAMA
REKLAMA

Kaltinamasis R. B. neprisipažino padaręs jam inkriminuojamą nusikalstamą veiką. Teigė, kad su nukentėjusiąja gyveno viename bute, ja rūpinosi ir mylėjo kaip dėdė. Taip pat jis nurodė, kad niekada nėra smurtavęs ar prievartavęs dukterėčios. Anot kaltinamojo, nukentėjusioji linkusi meluoti ir jį apkalba.

Kauno apygardos teismas, išanalizavęs ir įvertinęs visus byloje surinktus įrodymus, įvertinęs jų patikimumą, pakankamumą, atsižvelgęs į visas svarbias aplinkybes, kaltinamąjį R. B. pripažino kaltu ir paskyrė laisvės atėmimo bausmes: 8 metus už mažamečio asmens išžaginimą ir 5 metus už nepilnamečio asmens išžaginimą. Galutinė subendrinta – 9 metų laisvės atėmimo bausmė, kurią paskirta atlikti pataisos namuose.

Nuosprendis per 20 dienų dar gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų