REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rostove (Rusija)  vykusio tarptautinio imtynių jaunimo turnyro nugalėtoju tapo Kristupas Šleiva. Lietuvos olimpinio sporto centro auklėtinis savo svoryje iki 42 kilogramų įveikė visus varžovus ir iškovojo „Brolių Samurgaševų“ turnyro aukso medalį, praneša imtynes.lt.

REKLAMA
REKLAMA

„Į varžybas atvažiavo neeiliniai imtynių mėgėjai. Visų pirma, renginį kuruoja tarptautinė imtynių federacija FILA, todėl kovoti galėjo tik turintys šios organizacijos licencijas atletai. O antra, broliai Samurgaševai šiame Rusijos regione turi didžiulį autoritetą, todėl nesunku buvo rasti rėmėjų įspūdingiems prizams, kuriuos išdalino nugalėtojams ir prizininkams. Apskritai, įvertinus daugumą faktorių, tame tarpe ir kovo mėnesį iškovotą bronzos medalį Gurevičiaus turnyre Maskvoje, galima daryti išvadą, kad Šleiva juda teisinga linkme. Juk ne juokas per vienas varžybas įveikti armėną (Vage Sarkisjaną), rusą (Aleksejų Kinžigalijevą), o finale ir iranietį (Abdolchoseiną  Žachanbachšą)“, - Kristupo Šleivos pasirodymą vertina treneris Olegas Antoščenkovas.

REKLAMA

Dvi pergales ir du pralaimėjimus patyrė kitas mūsų ekipos narys Paulius Galkinas. Klaipėdietis svorio kategorijoje iki 58 kilogramų įveikė kazachą Bajuržaną Tuleutajevą ir Stepaną Kristiją iš Moldovos, tačiau pralaimėjo Rusijos atstovams Segejui Jemelinui bei Eduardui Movsisianui ir užėmė penktą vietą.

Tik paskutinę akimirką į turnyrą pakviestas Romas Fridrikas nesugebėjo tinkamai pasiruošti varžyboms ir, pralaimėjęs pirmą dvikovą svoryje iki 85 kilogramų, liko dešimtoje vietoje.

Tarptautiniame turnyre dėl prizų kovojo 143 imtynininkai iš dešimties valstybių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų