REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pernai išlaikęs Europos vyrų krepšinio čempionato egzaminą, Panevėžys rengiasi kitiems tarptautiniams sporto renginiams.

REKLAMA
REKLAMA

Šiemet Panevėžyje numatomi du dideli sporto renginiai – vasarą vyksiantis Europos šešiolikmečių krepšinio čempionatas (U–16) ir Europos dviračių treko elito čempionatas spalį. Tad verslininkai vėl gali tikėtis sulaukti nemažai užsienio svečių, kuriems prireiks nakvynės, kur pavalgyti, ką pamatyti.

REKLAMA

Galimybė reklamai

Praėjusią savaitę Panevėžio prekybos, pramonės ir amatų rūmų nariams pristatytas spalio 19–21 dienomis Panevėžyje, „Cido“ arenoje, vyksiantis trečiasis Europos dviračių treko elito čempionatas („Eurotrack 2012“).

Toks renginys organizuojamas pirmą kartą Lietuvos sporto istorijoje. Čempionatas vyks jau po Londono olimpiados, todėl panevėžiečiai ir miesto svečiai galės išvysti olimpinius čempionus. Taigi tikimasi, kad Panevėžys taps vieta, kur bus pasiekta naujų Europos ar net pasaulio rekordų.

REKLAMA
REKLAMA

Tai elito varžybos, tad atrankos į jas nebus.

Numatyta, kad dalyvaus 24 šalių dviratininkai 11 rungčių, kurių dauguma – olimpinės. Po kiekvienos rungties vyks apdovanojimų ceremonija, po to varžybos bus tęsiamos vėl – ir taip toliau.

„Dviračių sportas Panevėžyje labai stiprus, garsina šalį visame pasaulyje“, – kad renginys dviračių kalve pramintoje Aukštaitijos sostinėje pavyks, neabejoja Europos dviračių treko čempionato vykdomasis direktorius Eugenijus Ivanauskas.

Rudenį į mūsų miestą atvyks patys geriausi Europos dviratininkai. Be to, visose rungtyse dalyvaus Lietuvos sportininkai. Viso renginio sąmata – apie 1,5 mln. litų. Valstybė skyrė pusę milijono. 200 tūkst. litų skirianti Panevėžio miesto savivaldybė dar prisidės ir 100 tūkst. litų vertės paslaugomis. Likusi suma renkama iš rėmėjų už reklamos vietų pardavimą ir panašiai. Tad verslininkams patariama pagalvoti, galbūt ir jie norėtų prisidėti ar kitaip išnaudoti čempionato teikiamas galimybes. Tuo labiau kad varžybas transliuos kanalas „EuroSport“, mokamos Europos televizijos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Svarbu neperlenkti su kainomis

Tiek sportininkams, tiek užsienio sirgaliams pirmiausia prireiks apgyvendinimo paslaugų. Visi duomenys apie jas, kaip ir kita naudinga informacija apie miestą, šiuo metu sukeliama į čempionato svetainę, kad būtų prieinama visiems bet kurioje šalyje.

Tiesa, dviračių treko elito čempionatas nebus toks masinis renginys kaip pernykštis Europos vyrų krepšinio čempionatas. Tuomet žiūrovams buvo skirta 6 500 vietų, o dabar, pasak UAB „Panevėžio arena“ direktoriaus Dainiaus Visacko, sportininkams bus atiduotas arenos vidurys, žiūrovams skirta 2 500 vietų, dar apie 1 000 vietų bus palikta asmenims, turintiems kvietimus.

REKLAMA

Manoma, kad dviračių entuziastų Lietuvoje yra daug, bus ir nemažai užsienio svečių.

„Pernai kai kam buvo neišsipildžiusių vilčių metas“, – pripažįsta renginio vykdomasis direktorius E. Ivanauskas, tačiau jis tikina, kad dviračių čempionate dalyvaus gausiau dalyvių: dviratininkų ir aptarnaujančio personalo bus daugiau nei buvo krepšininkų. Manoma, kad „Eurotrack 2012“ metu į miestą sugužės 600–700 svečių, o kai kurios komandos, kiek žinoma, atsiveš dar ir sirgalių.

Paskaičiuota, kad viešbučių Panevėžyje turėtų užtekti visiems, tačiau faktas, jog tai bus nemenkas iššūkis vietiniam apgyvendinimo sektoriui. Juk sportininkai mieste gyvens kone savaitę: tris dienas vyks čempionatas, o dalyviai atvyks likus trims dienoms iki jo – treniruotėms.

REKLAMA

„Tik derėtų atkreipti dėmesį į kainas – nereikėtų jų perlenkti. Nes ne problema būtų vakare po rungčių vykti nakvoti į kitą miestą“, – įspėjo viešbučių šeimininkus E. Ivanauskas ir priminė, kad atstumai Lietuvoje nėra didelė problema.

Judame į priekį

Panevėžio turizmo informacijos centro direktorė Daiva Tankūnaitė prisipažįsta, kad skirtingai nei pernai, laukiant krepšinio šventės, dabar nesitikima tokių didelių žiūrovų srautų. „Pagal turimas nakvynės vietas visi sutilps“, – įsitikinusi specialistė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dėl tos priežasties Turizmo informacijos centras šįsyk nerenka ir informacijos apie papildomas nakvynės vietas privačiame sektoriuje, kaip buvo prieš Europos krepšinio čempionatą – nėra tokio poreikio.

Kol kas centras dar nesulaukė nė vieno norinčiojo užsisakyti nakvynę čempionato metu skambučio. Tačiau D. Tankūnaitės teigimu, taip pat kruopščiai ruošiamas „Eurotrack 2012“ puslapis internete, jame pateikiama informacija apie apgyvendinimą.

Be to, turizmo informacijos centras suruoš žemėlapius, kitą naudingą informaciją miesto svečiams, kuri bus dalijama tose apgyvendinimo vietose.

REKLAMA

D. Tankūnaitė pasidžiaugė, jog neseniai Valstybinis turizmo departamentas pristatė galimybių studiją, kurioje Panevėžys vertinamas gana aukštai – kaip vidutinio patrauklumo miestas. Ir labai daug balų miestui esą pridėjo sporto arena. „Sportinio turizmo skatinimas laikomas vienu iš prioritetų“, – aiškina specialistė, mananti, kad jeigu per metus Panevėžyje vyktų po kelis didelius sporto renginius – net ne po du, kaip šiemet, o po kokius keturis, – vietos turizmo pramonei tai būtų puiku. Apgyvendinimo paslaugas teikiantiems verslininkams tai irgi pakeltų verslą.

„Bet galime džiaugtis, kad pas mus vyksta tokie renginiai, kaip dabar, – sako Panevėžio turizmo informacijos centro direktorė. – Vadinasi, yra veiksmo mieste.“

Daiva SAVICKIENĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų