REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Mokslininkų teigimu, 1,5 mln. tonų po Japonijos cunamio katastrofos likusių nuolaužų pasieks Šiaurės Amerikos krantus greičiau, nei buvo anksčiau manyta, skelbia „dailymail.co.uk“.

REKLAMA
REKLAMA

Naujausiais duomenimis, tūkstančiai tonų nuolaužų, kurios dabar išsidriekusios beveik 8 tūkst. kilometrų atstumu Šiaurės Ramiajame vandenyne, jau šių metų spalį pasieks JAV ir Kanados krantus.

REKLAMA

Apie 4,8 mln. tonų sugriuvusių namų, gamyklų, automobilių ir laivų nuolaužų pateko į vandenyną po praėjusiais metais Japoniją sukrėtusio galingo žemės drebėjimo ir cunamio.

Nors sunkios nuolaužos nuskendo, mažiausiai 1,5 mln. tonų lengvesnių nuolaužų - plūdurų, naftos statinių ir baldų - yra nešamos Šiaurės Amerikos link.

Šių metų pradžioje Havajuose esantis Tarptautinis Ramiojo vandenyno tyrimų centras informavo, kad dauguma nuolaužų Šiaurės Amerikos krantus pasieks 2013-2014 metais.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau, naujausiais Japonijos vyriausybės ir Nacionalinės okeanijos ir meteorologijos administracijos duomenimis, nuolaužų JAV ir Kanados pakrantėse bus aptinkama jau šių metų spalį, teigiama „The Guardian“ paskelbtame pranešime.

Nemažai lengvesnių nuolaužų iš Japonijos vandenynu keliauja jau nuo praėjusių metų lapkričio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų