REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Per balandį įregistruoti 956 įmonių turto areštai arba 173 atvejais mažiau nei kovą. Praėjusį mėnesį įregistruotų turto areštų skaičius labiausiai mažėjo statybos, nekilnojamo turto, prekybos ir transporto sektoriuose. Tuo tarpu išregistruotų turto areštų buvo 809, palyginti su 919 prieš mėnesį, teigia kreditų biuras „Creditinfo“, atlikęs analizę pagal Centrinės hipotekos įstaigos duomenis.

REKLAMA
REKLAMA

„Pirmąjį šių metų ketvirtį vyravo neigiamos tendencijos: įregistruotų turto areštų skaičius bei sumos didėjo. O balandžio mėnesio statistika jau parodė teigiamą poslinkį ir atkartojo praėjusių metų tendenciją. Tikėtina, kad ir ateinančiais mėnesiais matysime mažėjančią turto areštų apimtį“, – teigia Alina Buemann, kreditų biuro „Creditinfo“ kredito rizikos vadovė.

REKLAMA

Areštuoto turto suma balandžio mėn. siekė 88 mln. litų, kuomet kovo mėn. - 242 mln. litų.

Pasak A. Buemann, nors praėjusį mėnesį turto areštų eilutėje ir buvo matyti praėjusius metus primenančių teigiamų veiksnių, tačiau žvelgiant į pirmųjų keturių mėnesių statistiką – padėtis prastesnė. Šiemet per sausį-balandį areštuoto turto suma (968 mln. Lt) yra žymiai didesnė, palyginti su praėjusių metų tuo pačiu laikotarpiu (725 mln. Lt). Tai rodo, kad su mokumo problemomis dažniau susiduria stambesnės įmonės.

REKLAMA
REKLAMA

Balandžio mėnesį didžiausia dalis – 75 proc. – visų įregistruotų turto areštų atiteko pramonės, prekybos, transporto, statybos ir nekilnojamo turto bendrovėms.

Daugiausiai įmonių turto areštų balandžio mėnesį įregistruota Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos apskrityse, o mažiausiai – Tauragės, Utenos ir Alytaus apskrityse.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų