REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Ukrainoje, Dnepropetrovske ir toliau tęsiamas balandžio 27-osios teroro akto tyrimas – tą dieną masinio susitelkimo vietose nugriaudėjo sprogimų serija, buvo sužeistos dešimtys žmonių. Neoficialiais duomenimis, tarnybos linksta į „kriminalinę“ versiją – gali būti, kad bombos buvo panaudotos siekiant paskirstyti įtakos zonas. Teisėsaugos organai šiuo metu ieško trijų įtariamųjų – paviešinti jų fotorobotai.

REKLAMA
REKLAMA

„Mieste vyksta karas tarp vietinių verslo grupuočių, kurios iki dabar susijusios su kriminaliniu pasauliu“, - laikraščiui „Rossiyskaja gazeta“ paaiškino šaltinis iš Ukrainos saugumo tarnybos. – Prieš dvi savaites, taip pat dėl sprogimo, žuvo įtakingas verslininkas Genadijus Akselrodas. Yra pagrindo manyti, kad šie teroro išpuoliai nė kiek nesusiję su politika“.

REKLAMA

Iš Dnepropetrovsko kilę žurnalo „Forbes“ pripažinti milijardieriai Viktoras Pončiukas, Igoris Kolomoiskis ir Genadijus Bogoliubovas, kurie turtuolių sąraše puikuojasi iškart po Rinato Achmetovo.

Penktadienio sprogimus tuoj pat imta sieti su „didžiuoju perskirstymu“ tarp dviejų grupuočių: pirmajai priklausytų V. Pončiukas, I. Kolomoiskis ir G. Bogoliubovas, o antrajai – R. Achmetovo žmonės.

Tačiau Ukrainos žiniasklaida ir tinklaraštininkai aptarinėja politinę tragedijos potekstę – bombos nugriaudėjo po ekspremjerės Julijos Tymošenko nuteisimo ir prieš Europos futbolo čempionatą, kurį kai kurie Europos politikai ragina boikotuoti.

REKLAMA
REKLAMA

Teisėsaugos organai ir specialiosios tarnybos oficialiai komentuoja tyrimo eigą labai vangiai. Tačiau Ukrainos saugumo tarnybos pirmininko pavaduotojas Vladimiras Rokitskis išreiškė įsitikinimus, kad jokios politikos čia nėra. „Abejoju, kad kokia nors politinė jėga gali būti susijusi su tokiais veiksmais, nes pasaulyje yra Dievas, kuris tokių dalykų neatleidžia“, – pasakė jis.

Prezidentas Viktoras Janukovičius kalbėjo dar netiksliau: „Versijų vis mažėja. Šiandien jau aišku, kad yra krypčių, kuriomis seka tyrėjai ir jau pasiekė gerų rezultatų.“ Tuos, kurie suteiks informacijos apie galimai susijusius su teroro aktu, prezidentas pažadėjo apdovanoti 2 milijonais grivinų (220 tūkst. dolerių).

Įtariamųjų fotorobotai:

Įtariamojo Nr.1 fotorobotas (nuotr. Balsas.lt)Įtariamojo Nr.1 fotorobotas (nuotr. Balsas.lt)

Įtariamojo Nr. 2 fotorobotas (nuotr. Balsas.lt)Įtariamojo Nr. 2 fotorobotas (nuotr. Balsas.lt)

Įtariamojo Nr. 3 fotorobotas (nuotr. Balsas.lt)Įtariamojo Nr. 3 fotorobotas (nuotr. Balsas.lt)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų